ČISTO HRSKAVILO: Lisnati štapići sa sirom za sve koji vole slane zalogaje (VIDEO)

www.la.lv

Dolazi vam grupa prijatelja na piće i želite ih iznenaditi ukusnim brzim zalogajem?

Iznenadite prijatelje i ukućane ukusnim štapićima sa sirom i kimomom koji se tope u ustima. Način pripreme je vrlo jednostavan.

Potrebno:

lisnato tijesto možete uzeti kupovno ili napraviti svoje

sir (po želji)

kim ili sezam

jedno jaje

Priprema:

Za lisnato tijesto trebate:

250g brašna
1/8 l vode
1 žlica soli
250g maslaca

Zamijesiti tijesto od brašna, soli i vode i maslacem premazati ili maslac isjeći na tanko pa poslagati na razvaljano tijesto.

Tijesto se razvalja koliko se može tanko u kvadrat na to maslac raspodjelite na listiće i preklopite tijesto kao knjigu i onda desnu stranu jos preklopite na lijevu zatim razvaljajte i ponovite postupak samo što sada preklapate okomito odzgora prema sredini i odozdo prema sredini i onda tu donju stranu prema gore, staviti na vrecicu i okreniti 90 stupnjeva u lijevo i staviti u hladnjak na hlađenje.

Kad se izvadi tijesto ide drugo preklapanje razvije se tijesto i prvo se kreće s okomitim preklapanjem i onda ponovo razvijete i vodoravno preklapati kao knjigu. Tako preklapati treba bar 4 puta (najmanje).

Ukoliko vam je postupak prekompliciran kupite gotovo lisnato.

Recept za štapiće:

Pećnicu stavite grijati, a lisnato razvaljajte u veći kvadrat. Narežite ga na tanke prutiće i prvo ih premažite jajetom, a zatim naribajte sir. Kad ste to završili pospite ih sezamom ili kimom i stavite peći na cca. 20 minuta.

 


Komentari