Brz i zdrav ručak od samo 3 sastojka

Uz malo kreativnosti i tehnika, palenta postaje jako zanimljiva namirnica! Izvediva je na mnoštvo načina i u kombinaciji s raznim namirnicama

Netko “žgance” jede s mlijekom, jogurtom, a netko čak i s pekmezom. Od nje se peku jednostavni kolači, kuha se kao prilog nekom gulašu, a volimo ju i zbog toga što je gotova u trenu. Bogatstvo prehrambenih vlakana čini palentu posebno vrijednom namirnicom, a njeno blagotvorno djelovanje veže se uz zdravlje kardiovaskularnog sustava, prevenciju karcinogenih i virusnih bolesti te poboljšanje kognitivnih funkcija. Spravlja se od kukuruzne krupice, tj. grubo mljevenog kukuruznog brašna kuhanog u vodi, a nakon toga s malo mašte nastaju prave delicije. Stoga, ni ove jeseni nemojte zaboraviti na nju. Na portalu Tvronica zdrave hrane našli smo brz, jeftin i ukusan recept koji može biti ručak ili večera.

Večerajte-zdravo-palentu-s-mozzarellom-i-sezamom

Potrebni sastojci: 

60 g palente


50 g mozzarelle

2 žličice sezama

malo mažurana

Himalajska sol

1 žlica sezamovog ulja

Priprema:

Vodu (cca 2 dl) začinite sa soli, mažuranom i sezamovim uljem pa kad voda postane vruća dodajte palentu malo pomalo. Kuhanu ju poslužite, posipajte komadićima mozzarelle koji će se otopiti i sezamom. Dobar tek!

Komentari