AMERIČKI KLASIK: Corn dog na HRVATSKI NAČIN

Screenshot - Youtube

U američkim filmovima na sportskim događanjima ljudi uvijek naruče “corn dog”. Mnogi su se pitali kako napraviti te američke hrenovke na štapiću.  Potraga je napokon došla do kraja. Donosimo vam recept za “American corn dog”, oduševite svoje prijatelje prije utakmice ili djecu za rođendansko slavlje ovim zabavnim jelom sa štapića.

Potrebno:

180g bijelog pšeničnog brašna

180g kukruzne krupice

1/2 praška za pecivo


1 žličica soli

2 dl mlijeka

2 žličice čilija u prahu

3 velike žlice ulja

1 litra ulja (za prženje)

drveni štapići

10 hrenovki (2 pakiranja,cca 500-550 g)

3 jaja

Priprema:

Probosti hrenovke do polovice drvenim štapićima. Ostaviti dio štapića neka viri oko 5 cm.

Suhe sastojke pomiješati odvojeno od tekućih. Dakle, brašno, krupica, prašak za pecivo, sol, čili. Tekuće izmutiti vilicom (ulje, mlijeko, jaja) i zatim pomiješati sa suhim sastojcima. Smjesa ne smije biti prerijetka.

Smjesu izliti u posudu duboku koliko su dugačke i hrenovke. Ako su klasične hrenovke, visoka čaša je najbolja jer ako vam se smjesa “rasporedi” po većoj posudi, biti će previše plitka za umakanje.

Još jedan savjet- koliko god vam se činilo da je omot smjese tanak oko hrenovke, morate ju pustiti da se “ocijedi” jer će vam se smjesa u ulju dosta nabubriti  Količina ulja mora biti dovoljna da u njemu corndog pliva. Svejedno je stavljate li okomito u duboku posudu ili polažete u tavu.

Bitna napomena! Kad se ulje ugrije, obavezno smanjiti na najmanje jer smjesa brzo gori i tamni. Pržiti u zagrijanom ulju 5-10 minuta. Izvaditi na papirnati ručnik kako bi se višak ulja dobro upio. Kao prilog poslužite senf, majonezu ili kečap.

Amerikanci bi vam rekli –  enjoy! 🙂

 

Komentari

loading...
-->