Recept za mršavljenje: Ova tri doručka držat će vas cijeli dan

Unsplash

Osim što će vas ovi obroci zagarantirano nahraniti, potaknut će vam probavu. Tako ćete biti ne samo siti cijeli dan, nego ćete se nakon njih fino ‘očistiti’ i lakši ćete ući u dan i fizički i psihički.

Heljdina kaša i palačinke

Unsplash

Heljda je superhranjiva i odlična je za ručak, kao i za večeru, ali budući da daje energiju najbolje bi bilo da s njom počnete dan. Skuhanoj heljdi dodajte sušene grožđice, orašaste plodove i med te obavezno bananu i sušene šljive, a neće biti loše niti ako dodate ostalo voće poput trenutačno popularnih nektarina ili jabuke s kojom se heljda odlično slaže. Svakako je prethodno potopite bar 8 do 24 sata prije kako bi se što kraće kuhala, a kao korisna informacija možda će vam doći i činjenica da heljda ne sadrži gluten. Možete napraviti i palačinke od heljdinog brašna koje se pripremaju kao klasične palačinke, samo u tom slučaju heljdino brašno pomiješate s bijelim pšeničnim brašnom.

Pixabay

Ječam i voće

Ječam je oduvijek bio glavna hrana onih koji su bili izloženi s jedne strane velikim fizičkim naporima, a s druge lošoj kvaliteti života. Tako je bilo od gladijatora u Antici do modernih vremena i seljaka u svim dijelovima svijeta. I jedni i drugi su znali da im treba nešto što će ih držati sitima cijeli dan unatoč oskudici. Stoga si i vi u stilu modernih gladijatora složite ječmenu kašu na klasičan način i u nju pobacajte što god voćno vam padne na pamet. Obavezno dodajte i orašaste plodove, sjemenke te cimet, a skuhani ječam sa svim ostalim spomenutim namirnicama možete staviti i u jogurt.

Unsplash

Proso na mlijeku ili vodi

Unsplash

Proso možete napraviti na mlijeku tako da ga prvo kratko prepržite na tavi, svega dvije do tri minute i onda ubacite u hladno mlijeko te ga stavite na vatru. Kada mlijeko zakuha, dodate vaniliju i smanjite vatru pa kuhate još 20-ak minuta. Kada se ohladi zasladite po želji. Možete ga kuhati i na vodi ako ste za laganiju varijantu, a obavezno ga kombinirajte s borovnicama, jagodama, banana, narančom i jagodama. Najbolje bi bilo da sve to pomiješate zajedno.

Autorica: Iva Hanzen


Komentari