Recept za kebab kojeg možete napraviti u vlastitoj kuhinji

FOTO: Wiki

Ko jednom proba kebab, više se ne vraća na život bez njega.

Kebab je omijena poslastica partijanera koji se vraćaju iz žestokih izlazaka, ali nas nešto mirnijih koji jednostavno nekada trebaju pojesti nešto nabrzinu. Sva njegova posebnost leži u finom mesu i malom milijunu priloga i umaka koje možete staviti u njega. Donosimo vam recept za domaći kebab koji možete napraviti sami i u njega dodati sve što vam srce poželi.

POTREBNO:

500 g goveđeg filea (biftek)
1 žličica soli
½ žličice Crnog papra mljevenog
50 ml ulja
150 g luka
1 žličica Vegete
½ žličice Slatke paprike mljevene
200 ml crnog vina
1 češanj češnjaka
1 žlica Kukuruznog brašna

PRIPREMA:

Biftek narežite na tanke trakice, ali tako da sve budu otprilike jednake, to posolite i popaprite i ostavite da odstoji pola sata. Nakon toga na tavi zagrijte ulje i na njemu pecite meso sok ne poprimi lijepu smeđu boju. Izvadite biftek iz tave, a na istom ulju propecite sitno nasjeckan luk.

Pržite ga tri do četiri minute i ponovo na njega dodajte meso, Vegetu, mljevenu papriku, prstohvat soli i papar i lagano promiješajte. U to ulijte vino i 100 mL vode te stisnuti češnjak. Pustite za zavrije, a onda smanjite vatru i pustite da se krčka pet minuta.

Sve to pospijte kukuruznim brašnom, dobro promiješajte i prokuhajte još nekoliko minuta. Meso možete poslužii u lepinji, s krumpirima ili uz tjesteninu, kako najviše volite.

Dobar tek!


Komentari