Proveli smo istraživanje i pronašli najbolju krafnu! Evo što zapravo nude naše pekare

Krafna s marmeladom ili s čokoladom mnogima je omiljeni doručak. Dok će neki tvrditi da nema do domaćih koje pečemo kod kuće, priznajmo si, koliko često ih spremamo kod kuće?

U kojem se god dijelu Lijepe Naše nalazili, prva asocijacija na fašničke, mesopusne dane je zavodljivi miris i slatki okus netom ispečenog kružića tijesta. Pokladnice ili krafne poznat su slatki zalogaj koji nije rezerviran samo za fašnik (Hvala Bogu) i uz veliki izbor supermarketa i pekara (kojih u Zagrebu definitivno ne nedostaje) možemo ih jesti kad god to poželimo. Prošetali po smo poznatim supermarketima i poznatim i manje poznatim pekarama u gradu i provjerili njihovu ponudu.

Pekara Dubravica, 4,30, ukupna ocjena: 3

Dubravica je svima dobro poznata pekara koja u svojoj ponudi ima štagod vam srce poželi. Slano, slatko, manje ili više masnije, naš cilj su ovog puta bile samo – krafne. Pronašli smo dvije vrste, s čokoladom i marmeladom. Stradala je ona s marmeladom od marelice, a doživljaj je sljedeći. “Generalno nije loša, tijesto je finog okusa, ali lagano gumene teksture, kora je žilava, a pekmez je ukusan.”

Dubravica (3)

Pan Pek, 4,10, ukupna ocjena: 4 

Pekara u koju često zalazimo jer imaju savršenu bučnicu. Ovog puta smo ju teška srca zaobišli i kupili krafnu od čokolade, vanilije, te marmelade od marelice. “Čokolada spašava cijelu stvar, tijesto je mekano, kao i korica, a čokoladna glazura je fina i osjeti se kakao.” Pohvaljena je i ona s marmeladom od marelice.

Dubravica (1)

Konzum, 4 kom. – 11,96, ocjena: 4 

U Konzumu smo pronašli dvije vrste krafni, pakiranje od 4 komada s čokoladom, te pakiranje od dva komada proizvođača 5 minuta. Za krafne od čokolade u koje smo polagali najviše nade jer su pod prstima bile najmekše dobili smo sljedeći opis: “Rahlo i podatno tijesto, punjenje podsjeća na čokoladni puding, mnogi bi ju kupili ponovno, nije preslatka”, dok je jedna članica žirija rekla da ima osjećaj da je stara i da je tijesto malo gumeno. Sve u svemu, generalna ocjena je visoka.

Konzum (2)

Konzum, 5 minuta – 2.kom 6,49, ocjena 3

Krafna proizvođača 5 minuta razočarala je gotovo cijeli žiri, a razočarenje je izazvalo malo punjenja, previše šećera, premekana, tijesto bez ikakvog okusa, osjeti se blaga kiselost.

Konzum (4)

Mlinar, 4,90, ocjena: 5

Pokucali smo i na vrata Mlinara koji u ponudi ima onu s čokoladom i voćnim nadjevom. Neki su rekli da se radi o jagodi, drugi pak o višnji, tako da još uvijek nije točno ustanovljeno o kojem se voću radi. Očito je samo da je crvenkaste boje i ima kiselkast okus. Prva reakcija bila je: “Uuuuuu, kako je mekana i fina, raspada se u ustima, tijesto savršeno, korica isto.” Ovo je bilo dovoljno da Mlinarova krafna odnese pobjedu ovog testiranja. Dobro je znati?

mlinar (2)

Doni Pek (Vrbik), 4, 00, ocjena: 2

Pekara na Vrbiku koja izgleda vrlo pristojno iznutra, prepuna je raznih krušnih proizvoda bila je naše posljednja adresa. U svojoj ponudi imaju krafne od marmelade, vanilije te dvije s čokoladnim glazurama. Jedna čak ima i posipani kokos, ali čini se da ovu krafnu ne bi spasilo baš ništa. Isprobana je krafna punjena vanilijom, za koju su se svi složili da je najlošija. Osjeti se taro ulje, tijesto je suho, jako je masna, ali – punjenje ima najviše i jako je fino. Međutim, kao što smo rekli na početku, nije bilo dovoljno da punjenje osigura veću ocjenu.

Siptar (2)

Jednoglasno smo odlučili da je od ovih nekoliko proizvođača najbolja krafna iz Mlinara, ali prihvaćamo vaše prijedloge te nam slobodno dojavite gdje su najbolje krafne u Zagrebu po vašem izboru. Izgleda kako nam ih nije dosta bez obzira na to što smo jutros u uredu imali 30 komada.


Komentari