Prilog za prste polizat’: Napravite punjena jaja na ove načine

FOTO: Pinterest

Neka blagdanski stol zablista!

Blagdanski ručak je vrlo poseban te se za njega trudimo pripremiti ono najbolje što imamo i možemo. Uz glavna jela koja variraju od odojka, bakalara ili pak purice, potreban je i dobar prilog. Kraljica priloga uglavnom je francuska salata, no jedan od sjajnih prijedloga za prilog koji će biti ukusan, ali i odlično izgledati na blagdanskom stolu punjena su jaja. Varijacija na temu je mnogo, a mi u nastavku izdvajamo nekoliko zanimljivih i vrlo jednostavnih.

Jaja punjena senfom, majonezom, vlascem i žumanjcima

Jaja tvrdo skuhajte, presijecite ih na pola i čajnom žlicom nježno izvadite žumanjke. Pomiješajte s po dvije žlice majoneze i senfa te tu masu začinite paprom i vratite je u središte bjelanjka. Pospite isjeckanim vlascem ili čili papričicom. A možete ih ukrasiti i sjemenkama lana, sezama, chia sjemenkama ili slično.

Pinterest

Srdelice i žumanjci

Tvrdo kuhana jaja razrežite po duljini, izvadite žumanjak te ga ispasirajte. Žemlju namočite u mlijeko pa je iscijedite, pasirajte i pomiješajte s 4 dkg pjenasto miješanog maslaca, jednim cijelim jajetom, jednim žumanjkom, nekoliko na sitne kocke rezanih srdelica i začinima. Sve promiješajte pa punite jaja do vrha. Umjesto srdelica, možete iskoristiti tunu, škampe ili morske plodove po želji i ukusu.

Pinterest

Avokado, luk i slanina

Jaja možete napuniti i guacamole umakom. Usitnite jedan avokado, jednu žlicu sitno narezanoga luka, limunova soka, dvije žlice pasirane rajčice, uz dodatak soli i papra pa sve pomiješajte i punite jaja. Na vrh stavite prženu trakicu slanine.

Pinterest

Senf, majoneza, krastavci (ili paprika)

Uz po dvije žlice senfa i majoneze, dodajte žlicu sitno isjeckanih krastavaca i/ili paprike.

Pinterest

Sir i češnjak

Neka temelj u ovom receptu ponovno bude žlica majoneze i senfa, češnjak u prahu (može i usitnjeni svježi češnjak) te svježi sir ili pak sirni namaz. Začinite solju, paprom ili ljutim papričicama ako ste veliki ljubitelj ljutog.

Pinterest


Komentari