PRAVI ‘WINE & DINE’! 11. zagrebački međunarodni festival vina i kulinarstva

Ne propustite poznati festival 25 i 26. studenoga 2016 godine u zagrebačkom hotelu Esplanade.

Jedanaesti zagrebački međunarodni festival vina i kulinarstva održat će se 25 i 26. studenoga 2016 godine, u zagrebačkom hotelu Esplanade.  Festival u cijelosti posvećen kulturi stola, vina i hrani, kao nezaobilaznom dijelu gospodarstva i hrvatske turističke ponude će biti otvoren 25. studenoga (petak) u 11 sati. Budući da se priredba održava uoči božićnih i novogodišnjih blagdana bit će to ujedno i dobar uvid za poslovne ljude i građane o mogućnostima u mjesecu darivanja.

Na festivalu će se prezentirati i degustirati vina, sljubljivati vino i hrana, održavati suvremeno koncipirane eno-gastro edukacije za poslovne ljude, trgovce, sommeliere, ugostitelje, ljude iz javnog života, novinare i druge ljubitelje vina i hrane.

Ovogodišnja će se priredba održati na površini od oko 2500 m2, okupit će više od 300 izlagača, proizvođača i trgovaca: vina, pršuta, sira, ulja, kulena, slatkih delicija i drugih proizvoda iz Europske unije i zemalja našeg okruženja, a ostali dijelovi svijeta bit će zastupljeni putem uvoznika.

Festival kao i svake godine ima humanitarnu značajku u suradnju s udrugom Renato, a to je prikupljanje donacija za UZV preglede srca uz kuhare bez granica.

Radionice su ove godine podignute na najvišu razinu, a to su najpoznatije svjetske vinarije iz Burgundije. Jedan od najboljih vinskih posjeda svijeta i svakako najčuvenija svjetska vinska kuća – Domaine de la Romanée Conti, predstaviti će se s glasovitim burgundijskim vinima  dok će iz Bordeauxa Chateau Margaux prikazati vertikalu najpoznatijeg  vinskog dvorca

Više informacija o radionicama, akcijama na www.vino.com.hr

Radno vrijeme :

  • Petak, festival je otvoren od 11 do 18 sati.
  • Subota, festival je otvoren od 11 do 18 sati


Komentari