POTREBNO VAM JE SAMO POLA SATA! Donosimo recept za najbolji cheesecake kojeg će obožavati svi u kući

Foto: Pixabay

Cheesecake lagana torta je porijeklom iz Stare Grčke, a ovaj desert danas je omiljen u cijelom svijetu. Prhki biskvit i krema koja se topi u ustima, glave se udlike dobrog cheesecakea. Pečen, s jajima, voćem ili pak nutellom, verzija je pregršt, a mi vam donosimo recept koji zahtjeva pečenje, a priprema traje svega 30 minuta.

Sastojci:

200 g petit keksi
10 žlica običnog šećera
120 g maslaca
500 g svježeg ili krem sira
1 limun
2 jaja
2 vanil šećera
2 kisela vrhnja

Priprema:

Okruglom kalupu za torte obložite dno masnim papirom, te po njemu posipajte 2 žlice šećera. Pećnicu stavite da se grije na 250 stupnjeva. Dok se pećnica zagrijava sameljite sve petit kekse i pomiješajte ih 3 žlice šećera i 120 grama prethodno otopljenog maslaca.

Važno: Smjesa mora biti kompaktna!

Stavite smjesu u kalup i utisnite da svagdje bude jednako raspoređeno, ali nemojte utisnuti prejako. Biskvit pecite četiri minute, a za to vrijeme pripremite žutu kremu.

Izmiksajte 500 g svježeg sira, sok 1 limuna, 2 cijela jaja, 3 žlice šećera i 1 vanil šećer. Nakon što ste izvadili pečenu smjesu, temperaturu smanjite na 170 stupnjeva. Žutu kremu prelijte odmah preko vrućih keksa i vratite u pećnicu da se peče 20 minuta.

Za bijelu kremu potrebna su vam 2 kisela vrhnja, 3 žlice običnog šećera i 1 vanil šećer koje trebate izmiksati.  Kada se je žuta krema ispekla, ugasite pećnicu, preko nje izlijte bijelu kremu i stavite još 5 minuta u ugašenu pećnicu.

Nakon toga, tortu držite minimalno 4 sata u hladnjaku.


Komentari