Posjetili smo najslađe mjesto u Zagrebu: Evo što se i po kojim cijenama nudi na Festivalu slastica

FOTO: Dražen Komar

Malo tko može se oduprijeti ovom festivalu.

U četvrtak 22. lipnja, na Zrinjevcu je počeo festival slastica “Slatki gušti”, gle vas čekaju delicije o kakvim ste dosad mohli samo sanjati. Kremaste torte, hrskave kore i jestive dekoracije samo du mali dio svega što tamo možete pronaći.

Cijene su slične ili nešto niže nego što su inače u slastičarnicama i kafićima koji nude slastice i zaista svatko može pronaći nešto za sebe, od onih koli obožavaju raskošne čokoladne krene, do vegana i vegetarijanaca koji vole voće i sirove kolače.

Osim slastica, možete probati i limunade različitih boja i okusa, ali i sladolede koji će vas savršeno osvježiti dok živa u termometrima prelazi granicu od 30 stupnjeva. Za komad torte morat ćete izdvojiti između 15 i 17 kuna, ovisno koji štand i vrstu odaberete, dok ćete za ostale slastice proći nešto jeftinije.

A da Slatki gušti nisu tu samo da bismo nabacili još koji dekagram prije odlaska na plažu, pokazuje i njihov program koji je svakog dana drugačiji, a uključuje radionice, natjecanja i predstave. Pa tako, osim što možete degustirati, moći ćete i naučiti pokoju tajnu spravljanja najfinijih slastica.

FOTO: Dražen Komar
FOTO: Dražen Komar

Ako ste se pak zaželjeli običnih, finih palačinki, a doma vam se jednostavo nije dalo mutiti i stajati nad štednjakom, i to ćete naći na Zrinjevcu. Osim toga, s ukusnim kolačima i dobrim društvom moći ćete se slikati u “photo boothu” i ponjeti doma uspomene s, trenutno, najslađeg mjesta u Hrvatskoj.

Festival slastica traje do 2. srpnja, idite i počastite svoje nepce.

Komentari

Komentari

loading...