Popularan američki gastro portal: Lista 9 najboljih novih mjesta u Zagrebu

Facebook

Popularan američki gastro portal Eater objavio je svoj popis najboljih restorana otvorenih u Zagrebu u posljednjih godinu dana.

Radi se o popisu od ukupno devet novih zagrebačkih restorana, slastičarnica i barova koji prenosimo uz opise spomenutog portala.

Fidel Gastro Borko Vukosav

Impozantni restoran na Trešnjevci pod imenom Fidel Gastro, nalazi se na adresi Krste Pavletića 1. Objedinjuje najmoderniju fusion kuhinju, bogatu ponudu vina i urbane ritmove jazza i bluesa.

FOTO: Facebok / Fidel Gastro

Što se tiče menija, njime, piše Eater, dominira meso, a jela koja izdvajaju su Nikkei biftek s chimichurryem s yuzom, sojom i ponzu umakom i svinjske medaljone u mojo marinadi.

2) Pupitres Bar

“Iako je vino integralan dio hrvatske kulture, o lokalnoj se vinskoj sceni tek odnedavno počelo pričati. Oni koji bi htjeli nešto naučiti o hrvatskim vinima, mogu to učiniti u Pupitres Baru, sommelierke Jelene Šimić Valentić, piše Eater.

3) Botaničar

Ovaj šarmantni kafić, otvoren na Marulićevom trgu, jedno je od popularnijih kulturnjačkih mjesta u gradu, gdje svoje mjesto pod suncem mogu naći i ljubitelji pjesničkih tribina.

FOTO: Facebook / Botaničar

4) Duck Fast Bistro

Duck Fast Bistro je “dio nove zagrebačke restoranske scene koja nudi kreativna, visoko kvalitetna jela u neformalnoj atmosferi”, piše Eater te ističe jela poput dagnji na buzaru, salate s taleggiom i cherry rajčicama, te tuna steakova s pečenim povrćem.Hvale i njihovu vinskoj listi, sastavljenoj od najboljeg od hrvatskog vinarstva.

5) Slastičarnica Time

Ekipa restorana Time na čelu s osnivačima Davorom Bienenfeldom i Matejom Đorđevićem, svoj je uspješan gastro koncept proširio na novu adresu. Ovaj slatki koncept osmišljen je u smjeru interpretacije klasičnih hrvatskih kolača među kojima su kremšnita, čupavac i prekomurska gibanica.

Eater piše kako Time nudi “profinjene sezonske slastice, poput, na primjer, tarta od madagaskarske vanilije, cheesecakea s konfitom od limuna i Kirscha”.

6) B35

Svima dobro poznati i cijenjeni restoran Baltazar dobio je nove prostor naziva B35 kao hommage 35. obljetnici rada restorana Baltazar i Speak Easy bar. Prostori uređen po konceptu gdje svaki od spomenutih prostora imaju unutar zajedničkog prostora istaknut svoj ‘vizualni identitet’ koji se zajednički savršeno uklapaju u cijelu priču stvarajući tako jedinstveno carstvo hedonizma.

B35

“B35 je spinoff poznatog i cijenjenog zagrebačkog restorana Baltazar. Meni ovog restorana inspiriran je Mediteranom, nude jela od jadranskih škampa, ganachea od gusje jetre i burrate. Vina bira sommelier Mario Meštrović, a prostor je dramatičan i sofisticiran, s crnim zidovima i bijelim stolnjacima”, piše Eater.

7) 50 A Burger & Champagne Bar

“Ovaj džepni restoran nudi spoj street fooda i fine dininga. Hamburgeri variraju od klasičnih cheeseburgera do, recimo, burgera Hvar, inspiriranog otokom na kojem je restoran inicijalno otvoren, te se radi s marmeladom od luka i smokvi, karameliziranim lukom i gorgonzolom. Kao dio kolaboracije s Timeom, nude fritule i ramen, a osim pjenušaca, od pića možete birati koktele i craft pive”, piše Eater.

Facebook

8.) Veganšpek

Veganšpek je mjesto za ljude različitih prehrambenih uvjerenja, piše Eater te dodaje kako je kreatorica ovog koncepta, Karolina Blažeković, koja nudi a la carte jela i dnevni meni.

Facebook

9) Noel

Restoran u blizini Džamije osvaja svojim menijem i uređenjem te širokom ponudom dobrih piva i finih vina.

Eater spominje Chefa Gorana Kočiša koji je orijentiran na suvremenu hrvatsku kuhinju te nagrađivanog sommeliera Ivana Juga koji bira ponajbolja hrvatska i svjetska vina.


Komentari