‘Ženska vijagra’ samo je jedan od začina u jelovniku ovog zagrebačkog restorana

FOTO: Promo

Gastro događaj Ayurvedski okusi ljubavi održat će se u klupskom restoranu zagrebačkog Ayurveda Balance Health Centra 14. i 15. veljače od 13 do 19 sati.

Svi znatiželjnici, ali i istinski ljubitelji ayurvedske kuhinje, moći će kušati posebna ayurvedska “ljubavna” jela i uživati u bogatstvu okusa ayurvedskih začina, među kojima se mnogi već tisućama godina koriste kao afrodizijaci.

Ljubavne strasti moći ćete rasplamsati uz jela koja obiluju začinima poput muškatnog oraščića, poznatim i kao ženska vijagra, cimetom, te klinčićem, kardamomom i đumbirom, začinima koji se u ayuredskoj tradiciji već od davnina koriste za poticanje seksualne strasti i potencije.

FOTO: Promo

Sve informacije o meniju i rezervacijama možete potražiti na web i Facebook stranici.

Dr. I. Kalyan Chakravarthy, M.D. (Ayurveda), poznati indijski liječnik iz obitelji uglednih tradicionalnih ayurvedskih liječnika – vaidya i stalni član tima Ayurveda Balance Health Centra, tajne ayurvedskih začina i afrodizijaka otkrit će za ovu prigodu dvjema hrvatskim kuharskim majstoricama Višnji Lažeti i Eti Čačilo, koje će spravljati sva “ljubavna” ayurvedska jela. Dr. Kalyan, koji potječe iz obitelji ayurvedskih liječnika koja je liječila prvog indijskog kralja, ističe i koliko je sam ritual objedovanja i način unosa hrane važan za postizanje željenog učinka.

“Ovog Valentinova priuštite sebi i svojim partnerima i partnericama eksploziju plemenitih ayurvedskih okusa, ali ne zaboravite da u njega i vi dodate začin svoje ljubavi. Dok uživate u našim izvornim jelima, ne zaboravite u sam ritual objedovanja unijeti svjesnost, pokušajte osjetiti i doživjeti svaki pojedini okus, budite svjesni s koliko je ljubavi svaka pojedina namirnica koju jedete uzgojena. Uživajte u ovoj ayurvedskoj hrani svim osjetilima. Sam ritual svjesnog objedovanja, podjednako je važan kao i kvaliteta hrane koju unosimo”, tumači Dr. Kalyan, pa nastavlja: “Ayurvedska tradicija nas uči da je najbolje vrijeme za vođenje ljubavi tijekom punog mjeseca i barem 2 sata nakon obroka, dok je idealno vrijeme za vođenje ljubavi svakoga dana između 22 i 23 sata.”

No, to je tek jedan od brojnih tisućljetnih tradicionalnih ljubavnih savjeta koje skriva ayurvedska znanost.

Za sve koji još nisu kušali ayurvedsku kuhinju, predstojeći dvodnevni valentinovski gastro događaj u klupskom restoranu Ayurveda Balance Health Centra idealna je prigoda da se odjednom kušaju najraznovrsnija ayurvedska jela, jer će ponuda jela biti u sklopu buffeta, koji svima pruža priliku da isprobaju od svega po malo.

Inače, klupski restoran Ayurveda Balance Health Centra, nakon valentinovskih užitaka, otvorit će i svakodnevno svoja vrata za sve ljubitelje zdravih, ayurvedskih delicija.

“Naš klupski restoran nudi svakodnevno zdrave ayurvedske ručkove u našem Centru, ili putem dostave. U našoj ponudi ayurvedskih obroka rukovodimo se ayurvedskim principima koji kažu da je središnji i najvažniji obrok ručak, koji prema ayurvedskim principima mora biti svakodnevno između 11 i 14,30 sati, u vrijeme kad je „agni“ probavna vatra najjača”, tumači Tina Carić, direktorica Ayurveda Balance Health Centra, prvog i jedinstvenog ayurvedskog centra za dijagnostiku i primjenu ayurvedskih znanja ne samo u Hrvatskoj, već u ovom dijelu Europe koji obuhvaća sve segmente ayurvedskog liječenja, a na jednom mjestu okuplja niz stručnjaka na polju ayurvedske i alopatske medicine te ayurvedske prehrane i yoge.

Komentari