USUDITE VAŠE NEPCE IZNENADITI EGZOTIČNOM KUHINJOM! Ovo su japanski restorani u Zagrebu koje morate posjetiti

thegoddesscomplex.wordpress.com

Veliki ste gurmani uvijek spremni na izazove, a talijanska i domaća kuhinja, kao i fast food su vam i više nego dosadni? Ukoliko želite da vaše nepce kuša nešto egzotično i sasvim novo, onda ste na pravom mjestu, jer smo za vas odabrali dva japanska restorana u Zagrebu koja morate posjetiti.

1. Japanski restoran HANAFUDA (Zagorska 55, 10 000 Zagreb)

Facebook/ Hanafuda Japanese Cuisine

Koliko smo pročitali na forumima, posjetitelji ovog restorana ostali su oduševljeni, kako ponudom hrane, tako i pristupačnim cijenama. Naime, ovaj japanski restoran smjestio se na zagrebačkoj Trešnjevci u Zagorskoj ulici. Važno je napomenuti kako su radno vrijeme prebacili na popodnevne sate radi zadržavanja razine tj. kvalitete kuhanja. Ne morate pogađati kako je na ovom mjestu SUSHI najvažnije jelo! U odabiru svježe ribe koju koriste za sushi, u Hanafudi su se odlučili za hrvatsku ribu (tuna, brancin, orada, romb, te naravno, losos i kozice).

Facebook

“Ponuda jela je spartanska, ali atmosfera je ugodna, konobar je vrlo pristojan, brz, nenametljiv i susretljiv, tako da je cijeli dojam OK. Isprobali riblji i mesni menu, bolji mi je bio riblji. Vino može i na čaše”, jedan je od komentara s foruma.

“Bila sam prije nekih tjedan i pol u Hanafudi, pa da podijelim doživljaje. Išla sam s dečkom, oboje smo uzeli riblji meni. Sve u svemu, lijepo iskustvo, moram priznati da mi se jaaako svidjelo predjelo. Konobar je bio ljubazan i sve nam je objasnio, prostor također ugodan”, komentirala je forumašica.

Ukoliko ste vegetarijanac, odlično! U Hanafudi će samo za vas složiti vegetarijanski meni, a prema komentarima smo zaključili kako je i više nego zadovoljavajući!

“Evo, ja sam bio večeras i mogu samo potvrditi hvalospjeve za hranu i za uslugu. Porcija vegetarijanskog sushija je velika za dvoje ljudi, običnog sushija se dobije dosta manje. Ali uz juhu, predjelo i desert sasvim dovoljno”, komentar je jednog vegetarijanca s foruma.

Cijene su vrlo pristupačne, pa tako šest komada hosomakija stoji do 30 kn, a 8 komada uramaki i futomakija s ribom su između 56 i 60 kn. Osam komada uramaki specialsa kreću se između 50 i 60 kn. Ukoliko želite kušati pomalo od svega, dobra je opcija dnevna ponuda u kojoj ćete proći od juhe i hladnog predjela preko glavnog (koji može biti mesni ili sushi) do deserta za 60 kuna.

2. Japanski restoran TAKENOKO ( Nova Ves 17, Centar Kaptol, Zagreb)

takenoko.hr

Ovaj japanski restoran smjestio se u samom centru grada, te su od prvog dana pa sve do danas na lokaciji u Centru Kaptol. Ovo je prvi japanski restoran u Zagrebu, a posebno su ponosni na svježu tunu koju nabavljaju od domaćih ribara. Oni koji imaju averziju prema sirovoj ribi ne trebaju biti zabrinuti. Naime, jelovnik također sadrži i i druga japanska jela, poput teriyaki piletine. Tu je i fusion dio menija, s jelima poput svježih kamenica s midori umakom, roastbeef salate s prženim pinjolima na rikoli, filea grdobine na beni umaku ili telećeg filea u umaku od kokosa.

Facebook/Takenoko

Prema komentarima na Facebooku posjetitelji ovog odličnog restorana su i više nego zadovoljni!

“The best sushi restaurant in Zagreb”, komentar je s Facebooka. Naime, ovakve komentare dijele mnogi, a da se radi o TOP restoranu dokazuje i činjenica kako ga posjećuju poznate face kao što je Severina, Hana Hadžiavdagić, Pamela Ramljak, ali i ostali celebrityi!


Komentari