USPJEŠNA MENADŽERICA OSTAVILA POSAO I KARIJERU: Otvorila slastičarnu i Zagrepčanima uljepšala život (FOTO)

PR

Karijerni zaokret uspješne managerice stvorio hrvatsku slastičarsku oazu s najvećim brojem novih vrsta slastica.

Uspješna poduzetnica Finka Keran “patentirala” više od 40 različitih torti u godinu dana.

Podsused – sjeverozapadni dio Zagreba, od nedavno je u turističke mape glavnog grada upisao Cukarino Café, jedno od najatraktivnijih slastičarskih mjesta i oaze za odmor u ugodnom ambijentu vlasnice Finke Keran. Ovu uspješnu poduzetnicu stalni stres, utrku s manjkom vremena, iscrpljujuće poslovne obaveze, nedostatak posvećenosti privatnom životu, nagnao je da nakon dvadeset i pet godina menadžerskog rada u velikim korporacijskim sustavima kaže “zbogom” i okrene se vlastitom biznisu prije godinu dana.

finka-keran

U godinu dana “patentirala 40 različitih vrsti  torti

Riječ je o managerici koja je slovila za jednu od najboljih na ovim prostorima, no nakon intenzivnog rada na visokim i odgovornim dužnostima okrenula je stranicu. Uspješno slastičarsko poduzetništvo oslonila je na ono što ju je opuštalo u rijetkim trenucima slobodnih vremena – izradi torti. U godinu dana “patentirala” je više od 40 različitih vrsti torti – sve proizvod vlastitog promišljanja, kreacija, slastičarske mašte i prije svega kvalitetnih namirnica koje isključivo koristi.

cukarino-torte-rashladna-vitrina

Cukarino je danas malo mjesto velikih gastro užitaka, brojnih okusa i više od četrdeset vrsta torti za svačije nepce. Jer gotovo svakog tjedna od kada je Cukarino otvoren, “osvane” nova vrsta torte pod dirigentskom palicom Finke Keran. Uvijek je to na oduševljenje sada već priličnog broja obožavatelja ovog ugodnog mjesta u koje jednako rado zalaze mame s djecom, poslovni ljudi želji mira ili pak vesela društva koja se u toplom i prozračnom ambijentu osjećaju kao kod kuće.

slatki-zalogaj

Vlasnici je osim vrhunskih torti jednako bitno da njeni gosti uživaju i u okusu vrhunske kave budući da je dobar dio svoje „bivše karijere“ provela upravo u biznisu s kavom, a to kavoljupci itekako zamjećuju.

Kvaliteta na prvom mjestu

“Moje torte nisu rezultat potrebe za kvantitetom, nikako, nego isključivo velike želje za kvalitetom. Jer sam u svaku moju tortu utkala najkvalitetniju čokoladu, maslac, orahe, domaća jaja i najbitniji sastojak, silno puno strasti i ljubavi. Želja mi je da svatko tko kuša moje slastice, iskusi i vrhunski užitak. Stvaram proizvod od najkvalitetnijih namirnica koje se nalaze na našem tržištu, posebice jer razlika u cijeni nije velika, ali je razlika u okusima drastično izražena.”, kaže Keran.

11807664_1508974429394746_71765930146012404_o

“Da smo na dobrom putu svakodnevno potvrđuju naši oduševljeni gosti koji su prepoznali kvalitetu, a ponosna sam što nekima nije teško „potegnuti“ s drugog kraja grada samo da bi uz brižno spravljenu kavu uživali i u krišci svoje omiljene slastice – opisuje vlasnica kafe – slastičarnice Cukarino u kojemu svatko tko proba torte Finke Keran, kuša komadić neba na nepcu.

Šarolika ponuda oduševljava

Paleta torti iz Cukarina nije samo prožeta brojnim okusima, nego prilagođena i onima koji vole slastice s manje šećera, bez glutena, samo čokoladno, bez jaja

11665664_1490872124538310_5875627836838647274_n
“U izradi mojih torti vodila sam se mišlju da ih može jesti što šira paleta sladokusaca – primjerice tako imamo torte za osobe koje su intolerantne na gluten,, pazimo da za sebe nešto nađu i oni koji ne smiju kušati jaja, naše su torte s manje šećera pa se s manje grižnje savjesti zaslade i svi koji vode računa o svojoj tjelesnoj težini, a za one najzahtjevnije imamo “low fat torte” poput božanstvene „Vite“ spravljene od badema, mrkve, zobenih pahuljica, zaslađene medom. Volim se igrati s okusima za svačije nepce, ali i za one čija nepca ne trpe određene namirnice, sastojke, kalorijsku vrijednost.

11878986_1513484005610455_1598627874602940816_o

Pazim da svi u Cukarinu ostanu zadovoljni, a kad probaju moje torte da ih zapamte po iznimnom okusu i požele još – nabrojila je Finka Keran.

U spravljanju torti koristi tradicionalne i one modernije recepte ovih prostora, ili kako kaže, blago kuhinja naših baka. A sve ostalo njezina je nadogradnja kroz maštu, slastičarsko iskustvo, komentare i želje gostiju, te prije svega ljubavi prema spravljanju torti.

Cukarino posebice vole mame s djecom jer je u punom smislu sadržaja i ponude rijedak “family frendly” cafe u Zagrebu.


Komentari