Sve bogatija gastronomska ponuda: Specijalitete na ovim kućicama morate probati!

Foto: Ivan Klindić

Svake godine tijekom Adventa ostanemo iznenađeni gastronomskom ponudom naših ugostitelja. Nešto novo, a zasigurno i prefino, osmislila je ekipa iz kućice “T&T”. Naime, na njihovoj ponudi pronaći ćete grah s kobasicom, ali u tortilji! Hoće li to nadmašiti prošlogodišnji adut ‘Sarmu to go’? Njihova kućica već je spremna na Tomislavcu, gdje se sad već tradicionalno priprema i King buncek te pašticada u lepinji.

Uskoro će se otvoriti Ledeni park, a u njegovom okruženju radit će više od petnaest vrijednih ugostitelja. Program otvaranja počinje 1. prosinca, u 18 sati baš na Tomislavovu trgu, klizačkom predstavom na temu Šume Striborove, a lampice na Zrinjevcu upalit će se u 19.45.

Odmah kraj Ledenog parka nalazi se “Čarobni kutak” koji će pripremati kobasice pečene u pivskom tjestu od češnjaka i povrća te ih posluživati na drvenom štapiću s umakom od senfa. Nekoliko koraka dalje “Mojo bar” pripremio je svoju pikantnu kobasicu s mrvljenim sirom, nasjeckanom pancetom, kiselim zeljem i sirovim hrenom, koju će nuditi na Zrinjevcu.

Prema tajnim receptima samostanskih majstora kuhinje koji se prenose s generacije na generaciju, fratri će tradicionalno pripremati svoje specijalitete iz pučke kuhinje, poput samostanske sarme, fratarskog graha, samostanske lepinje u slatko-slanoj varijanti, kuhano misno vino i hot-dogovi za najmlađe.

Za ljubitelje nešto drugačije hrane, osigurana je i takva ponuda. Na Fuliranju će se tako moći probati vijetnamski sendvič Banh Mi, norveški hot-dog, wrap s lososom, zlivanka od kukuruznog brašna, istarske kobasice i specijaliteti od boškarina, danski hot-dog od crvene svinjske kobasice, thai kobasica, uštipci od bakalara, originalni germknedli iz Švicarske, slastice Crispy Oreo te indijski gulaš Vindaloo .

U četvrtak kreće i glazbeni program, a za prvi dan odabrali su DJ-eve Deana Sunshinea Smitha i Justina Robertsona, poručuju iz Fuliranja. Gelato Sisters zasvirat će već sutra na Adventu na Strossu, a bend Positivo na platou Gradec, u sklopu Adventa u Klovićevim dvorima.

Na glavnom trgu, između Mullera i kafića Johann Franck, u mnoštvu raznovrsnih ponuda štandova, pronaći ćete i ‘Tri praščića’.

Foto: Facebook/ Tri praščića

Preslatki praščići nude čak tri vrste menija od kojih i gurmanima s istančanim ukusom rastu zazubice.

Tradicionalne zimske delicije uključuju ukusne kobasice, a posebno ističemo slavonsku kobasicu idealnu za sve ljubitelje ljutih delicija. Okusom i kvalitetom osvojit će i najzahtijevnije nepce.

U ovoj kućici mjesto za sebe mogu pronaći i sladokusci, a ekskluzivnu ponudu po povoljnim cijenama ove godine nudi i Miss Donut, najslađe krafne u gradu. Okus je za prste polizati, a ovakvu ponudu teško je odbiti, Miss krafna Božićna Creme Brulee te posebna ponuda koja uključuje brownie čokoladu te brownie čokolada-naranča. Ponudu su obogatili ukusnim knedlama koje možete pronaći u slatkoj varijanti čokolada/malina ili šljiva. U čemu je čar njihova okusa? Dođite i kušajte!

Neizostavno kuhano vino jedno je od zaštitnih znakova svakog adventa, a simpatični “praščići” i ljubazno osoblje ponudit će vam omiljeno zimsko piće s čak 10 vrsta aromatičnih okusa. Za pivoljupce su ovdje i najpoznatija hrvatska piva svjetskog kalibra – Grimbergen blonde i Panonska Apa i Dark Lager.

Ako niste ljubitelj alkoholnih pića, možete se zagrijati i uz kavu i čaj ili se pak razbuditi nekim od gaziranih pića.

Vila Prekrižje u sklopu Ureda predsjednice Kolinde Grabar-Kitarović i ove će godine u vrijeme adventa otvoriti vrata posjetiteljima, a prvo je razgledanje ove subote. U obilazak zdanja sagrađenoga 1942. moći će se petkom i subotom od 16 do 20 sati sve do 22. prosinca. Nakon što je prošle godine vila bila ukrašena u tradicionalnom slavonskom stilu, sada će biti predstavljeni običaji Zagorja, a glavni motiv bit će drvene igračke.


Komentari