Posjetili smo Kitchen & Grill Plac na Dolcu i (ponovno) skužili zašto se ondje traži stol više

Facebook

Zagrepčani su se lagano počeli vraćati s mora, a turista u gradu također ne nedostaje.

Uvjerili smo se u to sinoć kad smo tražili neko ugodno mjesto gdje bi prizalogajili i prepričali si događaje s ljetovanja, novih poslova, novih ljubavi i općenito života. Ekipa smo koja nije previše izbirljiva kad je u pitanju hrana vani i uvijek se brzo dogovorimo gdje smo tu večer. Neki lokali su još uvijek zatvoreni zbog kolektivnog godišnjeg odmora pa smo poljubili vrata, a oni koji rade uglavnom su bukirani. Na terasi, naravno, što je bio i naš cilj sinoć. Topla večer, ugodno društvo, čaša vina i dobra meza dovoljni su za punjenje baterija preko tjedna, a četvrtak je odličan dan za to.

10678515_1504908243086414_340454915926129058_n

Indijski, kineski, japanski, uvijek netko zafrče nosom, pa smo se sjetili provjerenog mjesta koje je u na odličnoj lokaciji, a s klopom još nikad nije iznevjerio. Kitchen & Grill Plac bio je naš izbor iz jednostavnog razloga – svi volimo meso. Smješten je na Maloj terasi kultne zagrebačke tržnice Dolac, a njihova posebnost se očituje u tome što koriste isključivo 100% juneće meso iz domaćeg uzgoja i to se itekako osjeti, a mnogi tvrde da pripremaju najfiniji roštilj u centru grada. Izbor jela dovoljan je da zadovolji svačiji ukus, a na jelovniku možete pronaći nekoliko vrsta finih hamburgera, nekoliko salata i naravno, ćevape i šiš ćevape koji su servirani s prefinom lepinjom. Posebno želim izdvojiti otkošteni pileći batak koji se topi u ustima, a poslužuju ga sa salatom s vlastitim potpisom. Solidan izbor piva i vina, bez puno filozofije, moj prijatelj je konstatirao da imaju jedan od boljih “gemišta”, ali i jeftinijih u centru grada.

Iako je i sinoć bila gužva i na praznim stolovima je stajala rezervacija, uspjeli smo “uhvatiti” stol, a simpatično i uslužno osoblje izašlo nam je ususret kao i svaki put. U Placu se definitivno radi punom parom, tanjuri se izbacuju prilično brzo i ondje sigurno nećete ostati gladni ili nezadovoljni. Pristupačne cijene za svačiji džep, hrana uvijek jednake kvalitete i čaša dobrog vina, dovoljni su razlog da se uvijek vratimo na Dolac. 


Komentari