Ovo su najbolji zagrebački restorani prema ocjenama tisuća posjetitelja

Trip Advisor

Restoran Heritage – Croatian Food zasjeo je na prvo mjesto TripAdvisorove liste trenutačno najboljih restorana u Zagrebu. Liste ovog popularnog online servisa kroje isključivo ocjene i mišljenja gostiju, a novim gostima mišljenje drugih itekako puno znači. A koliko ocjene na TripAdvisoru znače samim restoranima, dovoljno pokazuje činjenica što mnogi njihove naljepnice ističu na svojim vratima kao pokazatelj da se upravo ovdje dobro jede.

Imajući sve to na umu, onda znate da se radi o mjestima vrijedim posjete. Trenutno najbolje ocijenjene restorane u Zagrebu pronađite u nastavku.

Heritage – Croatian Food

Facebook

Heritage – Croatian Food nalazi se u Petrinjskoj ulici, a rade se o street food restoranu i trgovini u kojoj se mogu kušati i kupiti autohtone hrvatske namirnice i proizvodi. Hibrid street fooda, kušaone i trgovine delikatesama, Heritage se vodi idejom da se većina onoga što tamo probate, odmah može i kupiti.

Roots – juice & cocktail bar

Roots je u travnju ove godine u Tomićevoj ulici otvorio Tomislav Perko, avanturist i svjetski putnik te autor putopisa 1000 dana proljeća i 1000 dana ljeta. Ujutro, točnije od 8 do 16 sati, Roots radi kao juice bar, a na meniju možete birati između svježe cijeđenih sokova, shakeove, salata, a od 16 sati nadalje ponuda se vrti oko koktela i zalogaja poput pršuta i sira.

Zinfandel’s Restaurant

Unutar elegantnog interijera u arc deco stilu jednog od najljepših zagrebačkih arhitektonskih zdanja, hotela Esplanade, smjestio se vrhunski restoran Zinfandel’s. Zinfandel’s je dojmljiv je i otmjen prostor, kompletno obnovljen 2004. godine kada i hotel. Njegovo jedinstveno ozračje te kuhinja koja kombinira vrhunske domaće namirnice i okuse iz cijelog svijeta jamstvo su gastronomskog užitka u samom srcu Zagreba.

Japanski restoran Tekka

Sushi, sashimi, nigiri, wok i spring rolls samo su neki od specijaliteta koje japanski restoran Tekka na Radničkoj cesti ima u svojoj ponudi.

Curry Bowl

Street food restoran Curry Bowl u Tkalčićevoj, koji nudi tradicionalna jela sa Šri Lanke, podjednako vole i Zagrepčani i turisti. Jedinstvenost njihove kuhinje proizlazi iz uporabe začina i aromatičnog bilja iz južne Azije te svježih namirnica koje svakodnevno kupuju na Dolcu. Curry i deviled jela te specijalitet kotthu nude se u verziji s piletinom, svinjetinom i teletinom, a tu je i vegetarijanski curry za one koji ne jedu meso.

Le Mika Bistro by Makarun

Trip Advisor

Francuski bistro Le Mika zahvaljujući svojoj ponudi autentičnih francuskih jela brzo je postao jedno od omiljenih mjesta u Zagrebu. Vodio ga je francuski chef Mika Alix koji se nedavno preselio u Pariz gdje sada kuha za predsjednika Emmanuela Macrona. Bistro su preuzeli vlasnici poznatog splitskog restorana Makarun, koji će zadržati filozofiju chefa Mike i njegov jelovnik pa ćete na adresi Teslina 14 i dalje moći uživati u ukusnim francuskim jelima po kojima je bistro prepoznatljiv poput ratatouillea, juhe od luka i govedine Bourguignon.

Vagabund

Trip Advisor

Vagabund je u Vlaškoj ulici otvoren 1983. godine. Restoran je počeo kao pizzerija te do danas drže tradiciju ukusne pizze, o čemu svjedoči i činjenica da je 2007. Vagabund proglašen najboljom pizzerijom u Zagrebu. Osim pizza, danas nude i jela sa žara te jela a la carte, a rade i gablece.

Dubravkin Put – Restaurant and Wine Bar

Dubravkin put restoran je s dugom tradicijom. Smješten u Tuškanačkoj šumi koncipiran je kao restoran i wine bar. Interijer je ugodan, topao i moderan, a boravak na terasi pruža predivan pogled na park i šumu. Filozofija restorana je predstaviti gostima inovativan dining koncept. Mediteranska kuhinja i menu chefa Vedrana Petranovića svakom će gostu pružiti ukusno, elegantno i sofisticirano iskustvo. Profesionalnost i usmjerenost na detalje te spoj tradicije i inovativnosti oduševit će svakog gosta. Svako godišnje doba donosi novi fine dining menu, a ponuda za ručak mijenja se svaka dva tjedna.

Le Bistro Esplanade

City's hidden gem

Gepostet von Le Bistro Esplanade am Montag, 16. Dezember 2019

Dom legendarnih Esplanade štrukli, koji slavi široki asortiman sezonskih lokalnih proizvoda poput istarskih tartufa, divlje morske šparoge i vrganja, Le Bistro objedinjuje tradicionalnu hrvatsku kuhinju i francuski chic. Otkako je otvoren 1986., Le Bistro je odmah zauzeo važno mjesto u dnevnom životu grada i već desetljećima nudi tipična bistro-jela. Profinjenost i posvećenost detaljima, svježe domaće namirnice, savršenstvo mirisa i okusa ono su što odlikuje vrhunsku francusku gastronomsku ponudu. Dodajte tome pomno birane začine, puno ljubavi, pažnje i inovativnih ideja, mladu i šarmantnu ekipu kuhara i konobara, ugodan ambijent s ozračjem pariškog šika te fina vina po prihvatljivim cijenama i naći ćete se u zagrebačkom Le Bistrou.

Pri zvoncu

Gepostet von Pri zvoncu am Montag, 8. Juli 2019

Restoran Pri zvoncu obiteljski je ugostiteljski lokal na Vrbiku koji svakodnevno nudi veliki izbor vrhunski pripremljene domaće hrane od uvijek svježih namirnica po vrlo povoljnim cijenama. U specijalitetima kao što su teletina ispod peke, meso iz tiblice ili plata a la Zvonac uživat će i najprofinjeniji gurmani, piše Journal.


Komentari