Ovo su najbolji jeftini lokali u Zagrebu s finom hranom

www.flickr.com1024

U Zagrebu se unatrag nekoliko godina razvila kultura dobre i jeftine hrane. Tu kulturu, neophodnu baš svakom većem gradu, čine lokali koji rade na niskim troškovima, ali s poštenim odnosom prema poslu i, najvažnije, s dobrim ukusom piše Kult Plave Kamenice.

Stoga je ovu top listu bilo relativno lako sastaviti. Naravno, u gradu rade i zalogajnice s još nižim nižim cijenama od ovih, treba ih izbjegavati. 

Evo, dakle, pet zaista dobrih i jeftinih lokala koje možemo preporučiti bez grižnje savjesti.

Marinada Bar, Teslina 15 – 30 do 40 kuna

U Marinada Baru, u tek nekoliko kvadrata prostora prodaju se ekspertno pripremljena, jako ukusna jela od male plave ribe, kozica i dagnji, s puno povrća. Dakle, fino, ekstremno zdravo i cjenovno apsolutno prihvatljivo. Marinada Bar jedan je od najvažnijih street food lokala u Zagrebu. Većinu prometa čine jela za van pakirana u praktičnim prozirnim plastičnim kutijama, tako da odmah vidite što ste dobili.

Šalša, Kostelska 11 – 39 do 45 kuna

Već legendarna Šalša na Trešnjevci ovih je dana nadmašila samu sebe, pa smo je morali staviti u naslov. Naime, goveđi obrazi u Zagrebu koštaju između, recimo, 70 i 140 ili 150 kuna. U Šalši koštaju samo 44 kune, što je valjda najbolja vrijednost za novac ove godine u Zagrebu. Isto toliko koštaju i lazanje. Obrazi se prodaju za ručak, dok navečer možete jesti burgere za 39 kuna.

Heritage, Petrinjska 14 – 12 do 43 kune

Heritage, koji već godinama vodi na TripAdvisorovoj listi najboljih zagrebačkih restorana (što nije preporuka) minijaturni je dućan s raznim hrvatskim tapasima, pokojom salatom i platama pršuta, kulena i sira. Heritage je prilično civilizirano mjesto, koje ne dopušta takeaway.

Budweiser, Heinzelova 17 – 40 do 50 kuna

Gužve, katkad i redovi u Budweiseru koji je sve prije nego mali, pokazuju da taj naš susjedski favorit zna što radi. Roštilj je redovito među najboljima u Zagrebu, velike salate su korektne, mnogi gosti naručuju gotova dnevna jela čija se cijena kreće između 33 i 58 kuna, a zanimljivo je i dobro što je Budweiser polako počeo paziti na detalje, pa su ovo ljeto skoro svakodnevno držali svježi habañero.

Pingvin Street Food, Teslina -19 do 43 kune

Ovu 31 godinu staru instituciju, prvi pravi zagrebački sendvič bar, već iz sentimentalnih razloga ne smijemo preskočiti pri nabrajanju najboljih zagrebačkih jeftinih mjesta. Bazični sendviči poput sendviča sa šunkom i dalje koštaju manje od 20 kuna, dok su najskuplje jelo komadići bifteka za 43 kune. Pingvin radi do duboko u noć, što je njegova dugogodišnja strateška prednost.


Komentari