Ovo je 11 bizarnih narodnih lijekova koji zapravo djeluju

commons.wikimedia.org

Ništa ne košta isprobati ove stare narodne lijekove.

Naši bake i djedovi imali su nekonvencionalne metode liječenja. Autor članka na portalu The Hearty Soul navodi kako mu je oteklina na gležnju, nakon pada niz stube, splasnula kada je poslušao baku i utrljao na bolno mjesto kuhano jaje. Ne vjerujete nam? Ništa ne košta isprobati ove stare narodne lijekove.

Grožđice protiv artritisa

Bake i djedovi kažu da sve što morate učiniti jest potopiti zlatne grožđice preko noći u džinu.Vitamini iz grožđa pomiješana s džinom pomoći će smanjiti oticanje i olakšati bol.

Celer za loš dah

Bake i djedovi tvrde da je celer jedini odgovor za loš zadah. Nema potrebe da kupujete pakete i pakete kauguma, samo stavite hrpu celera u usta.

Limun za bol u uhu

Ovo je još jedna bizarna kombinacija. Čini se da, ako iscijedite malo limunovog soka na ušni pupoljak i stavite ga u uho možete ublažiti probleme s bolovima u uhu. Sok od limuna znači da se stabilizira pH razina u ušima.

Lijek za gubitak kose – kopriva

List koprive sadrži visoke razine proteina, kalcija, fosfora, željeza, magnezija i beta-karotena kao i velike količine vitamina A, C, D i B kompleksa’ (3) , Mnogi od tih vitamina i minerala su za rast kose i održavanje kose. Naša kosa uglavnom je sastavljena od proteina, tako da nije ni čudo da lišće koprive može pomoći pri jačanju raskošne kose na našim glavama! Samo skuhajte kotlić kipuće vode, staviti 4-6 listova koprive u šalicu, prelijte vrućom vodom i uživajte! Napomena: koprive imaju velike razine siliciju koji može biti štetan pri visokim dozama, pa nemojte pretjerivati s čajem od koprive!

Batat za menopauzu

Batat ili slatki krumpir sadrži vitamine C i vitamin A koji će vam pomoći uravnotežiti hormone. Osim toga sadrži i prehrambena vlakna koja će pomoći u smanjenju kolesterola!

Masline protiv mučnine tijekom vožnje

Sada ovo definitivno zvuči kao bablja priče! No, tu su zapravo i neke činjenice koje će vas zabezeknuti. Naime, masline imaju visoki udio tanina, koja može pomoći zaustaviti pretjeranu proizvodnju sline.

Soda bikarbona protiv infekcije mokraćnog sustava

Bake i djedovi zaista ima odgovor na sve! Ovdje je još jedan top savjet koji je namijenjen za liječenje. Dodajte sodu bikarbonu u čašu vode. I to je to! Sodu iritira infekcije i čini mjehur više alkalnim jer sprječava množenje štetnih bakterije.

Suhe marelice za probavu

Suhe marelice su prepune dijetalnih vlakana koja pomažu želudcu probavljati hranu i sprječavaju nadutost.
Krumpir protiv ugriza pauka

Zahvaćeno područje ugrizom trljajte narezanim kriškama sirovog krumpira. Preko ovoga stavite neki zavoj ili traku i ostavite tako par minuta.


Komentari