Na ovim mjestima pojest ćete najfiniju pizzu u Zagrebu

O' Hara/Facebook

Potraga za pet lokacija na kojima pizzaioli peku najbolje pizze.

Malo tko nije ljubitelj ovog jednostavnog, a neodoljivog talijanskog brzog zalogaja. Pizzu je prvi ispekao Raffaele Esposito u Napulju 1889. godine (hvala mu!) i to za posjet  kralja Umberta I. i kraljice Margarite njegovom restoranu.Ova pizza sadržavala je najjednostavnije sastojke te je dobila ime po kraljici – Margarita.

A sad kad znamo najbitnije informacije, krenimo u potragu za pet lokacija na kojima pizzaioli peku najbolje pizze u gradu. Prema odabiru građana ovdje su pojeli neke od najboljih.

Karijola, Vlaška

Grijeh bi bio ovu potragu ne započeti s Karijolom kojoj dugujemo fine zagrebačke pizze. Upravo Karijola zaslužna je što se u pravljenju pizza koriste kvalitetni sastojci, a tijesto je hrskavo i tanko, baš kako treba biti. Naime, oni su uveli visoke standarde u pravljenju pizza te su pred ostale zagrebačke pizzerije postavili pravi izazov.

Karijola/Facebook
Karijola/Facebook

Ipak, unatoč današnjoj jakoj konkurenciji za Karijolu će mnogi i danas reći da je najbolja pizzerija u gradu. Njihove pizze kušat će te po cijeni od 20 do najskuplje od 82 kune.

Duksa, Duknovićeva 4

Kvartovska pizzeria koju morate voljeti. Pizze imaju simpatične nazive, a velika im je prednost što možete birati između pizze s rajčicom i bez nje, ako ju ne preferirate. Mnogima je njihova pizza bolje i od Karijoline.

Iza pizzerije Duksa krije se prava emotivna kvartovska priča a pročitati ju možete ovdje.

Duksa/Facebook
Duksa/Facebook

O ‘Hara

Prema mišljenju Zagrepčana trenutno najbolja pizza u gradu. Profesionalci su u svom poslu i stvarno znaju ispeći – pravu napuljsku  pizzu. Vlasnik ove pizzerie želi postići savršen okus pizze kakvu je probao jednom prilikom u Napulju,a sudeći prema gužvama koje u njihovom lokalu vladaju i brojnim natjecanjima, nagradama i priznanjima, to mu polazi za rukom.

O' Hara/Facebook
O’ Hara/Facebook

Za njihove najbolje pizze izdvojit ćete oko 70 kuna.

Pizzeria Zero Zero, Stara Vlaška

Dašak Italije u metropoli te ujedno prva napuljska pizza u gradu. Ova pizzeria turistička je meka, a pohvale za njihovu pizzu redom pršte. Njihove najskuplje pizze također su oko 70 kuna.

 

Kod Žaca, Grškovićeva

Na adresi Nike Grškovića 4 već više od 15 godina postoji restoran Pizza Kod Žaca. Ako još niste bili, sigurno ste čuli da su ondje pizze za prste polizati i da mnogi Zagrepčani upravo ovo mjesto biraju kad požele omastiti brk tom talijanskom hranom.

Velika, sočna,  bez konzervansa i koncentrata, na njoj se ne štedi, a još k tome možete birati želite li tanko ili debelo tijesto, a možete si sami birati i sastojke. Mozzarella ili gauda izbor je vaš, a u ponudi danas imaju nešto više od 10 vrsta pizza.

10400462_853669354750271_6693096969013526587_n

Koje su vaš izbor?

>>>ODABRALI PURGERI: Ovo su mjesta s najsočnijim kebabom u gradu

>>>SAMO DOMAĆA KLOPA! Ovo su mjesta koja Zagreb čine ljepšim gradom (idite ako još niste)


Komentari