OTIŠLI SMO U TAJNU MISIJU: Govore da je ovo najbolji burger u gradu, a mi smo ga kušali (FOTO)

U potrazi za najukusnijim hamburgerom preporukom mnogih otišli smo do Frankopanske 11.

Odlučili smo oformti “tajni tim” i uputili se u Submarine BBQ. Tim se sastojao od troje novinara koji nikada nisu bilu u tom restoranu, a popisali smo sve od atmosfere, usluge i onog najbitnijeg – okusa. Svo troje volimo kako se kaže “dobar zalogaj”, a tim su činili:

Kušač broj 1: mladić istančanog nepca i ljubitelj mljevenog mesa koji je naručio Smokehouse burger uz salchipapas krumpiriće

Kušačica broj 2: djevojka koja nikada ne odbija ukusan zalogaj, a ona se odlučila za Italian burger i classic krumpiriće

Kušačica broj 3: moja malenkost, posegnula sam za Balkanskim burgerom i beast style krumpirima

Kao što sam već spomenula ovdje smo došli prvi put i čim smo dobili kartu s hranom pojavili su nam se upitnici iznad glave. Uz ljubaznog konobara koji nam je detaljno pojasnio kako i što naručiti krenuli smo u tajnu gurmansku misiju.

14087509_901184086682842_99343562_o

Od samog letimičnog pogleda uočili smo da je poprilična gužva, unatoč činjenici da je ljeto i da je ipak tek početak tjedna. Prvo što nam se svima svidjelo bio je način serviranja koji ni po čemu nije “tipičan”. Kao što vidite burgere smo dobili na drvenim podlošcima.

>>> LJUBAV IDE KROZ ŽELUDAC: Gurmanski par otkriva gdje se u Zagrebu najbolje ‘klopa’ (FOTO)

Naši dojmovi nakon što smo “omastili brk”

Uz budne misli odmah smo krenuli komentirati jelo koje je stiglo na stol. Nismo odoljeli probati jedni od drugih i zaključili da je Smokehouse najfiniji, slijedi Balkan burger, a Italian style nam se najmanje svidio.

14101552_901184060016178_113106982_n

Kušač broj 1: 

Prije svega interijer kao i detalji u njemu su me oduševili. Maštovito uređeno sve do zadnjeg detalja. Osoblje preljubazno, pa iako sam tamo prvi put imao sam dojam da sam već dugogodišnja mušterija. Konobari su voljni udijeliti dobre savjete i ne neće vam preporučiti samo najskuplje, već stvarno najukusnije (iako je sve stvarno tako). Osobno sam, po preporuci, jeo Smokehouse burger koji je jedan od najboljih koje sam probao u životu.

Hrskava slanina pun je pogodak. Postoje i razne vrste krumpirića, a sve su stvarno ukusne. Probao sam i od cura. Zasigurno ću se opet vratiti. Jedini minus su visoke cijene, ali to pripisujem organskim proizvodima.

Kušačica broj 2: 

Svakako bih svima preporučila Submarine BBQ. Hrana je divnog okusa, osobno sam  naručila Italian burger, spojevi  su zanimljivi i neodoljivi. Osoblje je veoma uslužno i ljubazno do te mjere da ti dođe da ostanu s tobom sjednu i popričate si i popijete koju zajedno.

unnamed

No, ima i minusa, premali prostor na terasi, a u unutrašnjosti lokaliteta je vruće. Cijene su također paprene, pa bi jedinooni dubljeg džepa mogli češće izlaziti tamo. I glazba koju puštaju odgovara, uz hranu i dobro piće zaboraviš da tramvaji stalno prolaze kraj tebe. U svakom slučaju ocjena je 4. Jedan od restorana koji me u zadnje vrijeme oduševio.

Kušačica broj 3:

Iznimno zanimljivo mjesto, živo i drugačije. Uredan i čist prostor koji uistinu i podsjeća na podmornicu. Pecivo i meso imaju jako dobar okus, a krumpiriće nisam nikada probala u tako ukusnoj kombinaciji. Ne ostavlja težak osjećaj u želucu nakon što ste ga pojeli što je vrlo čest slučaj u restoranima brze hrane. Jedino što bih zamjerila je pomalo neudobna stolica i veličina porcije. Jer sam u drugim burger restoranima navikla na nešto opsežnije komade.

POHVALE

-originalnost

-kvaliteta

-odličan okus

-usluga

-nije težak osjećaj nakon jela

POKUDE

-visoke cijene

-vruće u unutrašnjosti lokala

– porcije manje nego u drugim lokalima

Zaključak misije:

Izuzev nekoliko zamjerki, ovo je mjesto koje bismo preporučili svima. Mi ćemo se sigurno vratiti, a definitivno su zaslužili i vaš posjet, nećete požaliti ako ste istinski gurman… :)

14138514_901184116682839_253833925_n

>>> BILI SMO U TAJNOJ MISIJI! KUŠALI SMO POPULARNI ‘ZLOBURGER’ (evo što nam se svidjelo, a što može i bolje…)

>>> GURMANSKA LISTA I ISKUSTVO JEDNE ZAGREPČANKE: Želite li više mesa u gyrosu, tražite manje kupusa! (ima još trikova)


Komentari