Omastili smo brk u u prvoj hrvatskoj omletteriji: Zakoračite i vi u carstvo jela s jajima

Facebook/Eggspress

Ova omletterija svoju ponudu je obogatila već zaboravljenim šnenoklama.

U Boškovićevoj ulici, u šarmantno uređenom podrumskom prostoru smjestila se prva zagrebačka omletterija “Eggspress”. U njihovoj bogatoj ponudi možete pronaći čitav niz jela s jajima, omlete, ali i slastice.

Nude se, između ostalog, jaja sa špinatom, avokadom, a možete kušati i jaja s različitim umacima. Probat ćete i omlete s gorgonzolom, feta sirom, gljivama, šunkom ili mladim lukom, a njihova ponuda slastica izmamit će vam nostalgičnbi osmijeh na lice – ova omleterija svoju ponudu je obogatila već zaboravljenim šnenoklama.

Cijene se kreću od 28 kuna, koliko ćete izdvojiti quiche, pa do 70 kuna, za jela s avokadom.

“Ideju sam dobio putujući po svijetu i promatrajući njihove ponude. U Hrvatskoj ako želite jesti morate sjesti u neki restoran, kod nas nema takve ponude.  Zašto jaje? Jaje je sastavni dio svakog jela. Od kajgane ujutro do bečke za ručak… Jaje kao takvo ne zauzima svoje mjesto kako bi trebalo. Zato smo odlučili to malo uzdignuti, igrat se s jelima od jaja.” govori nam vlasnik Gregor Kurtović.

Foto: Zlatko Gašpar
Foto: Zlatko Gašpar

Podrumski lokal uređen je u šarmantnom, zagrebačkom srednjeeuropskom štihu, kaže, a takav interijer su htjeli od početka. No, nisu željeli angažirati dizajnere interijera koji će im servirati “gotov proizvod”.

“Igrali smo se kroz samo uređenje. Svaki put bi došao netko od dizajnera, arhitekata i ostalih stručnjaka te bi nam dali neke sugestije. ” objašnjava nam Gregor. Njihova omleterija nije samo prva u Zagrebu ili Hrvatskoj, nego i puno šire, dodaje.

Foto: Zlatko Gašpar
Foto: Zlatko Gašpar

Suradnje s lokalnim OPG – ovima i domaćim obrtnicima

Sastojci potrebni za jela kora spravljaju u Eggespressu nabavljaju se unutar granica Hrvatske, a Gregor naglašava da u Zagrebu postoje male firme i obrtnici koji se bave proizvodnjom kvalitetnih prozvoda.

[box type=”success” align=”” class=”” width=””]”Surađujemo s pekarnicom Korica koji je, po mom mišljenju, najbolji pekarski proizvod u Zagrebu. Bez aditiva, lokalno i majstorski odrađeno. Umake također nabavljamo od hrvatskog OPG – a, a jaja su Lukač. Smatram da se hrvatski poduzetnici trebaju okrenuti lokalnoj proizvodnji i na ovakav način gurati ekonomiju.” ističe Gregor koji je ponosan i na suradnju s hrvatskim cvjetnim dizajnerom, Andrijom Šebekom.[/box]
Facebook/Eggspress
Facebook/Eggspress

Iz njihove šarolike ponude Zagrepčani najviše preferiraju jaja Benedict, kao i jaja s divljim šparogama. Popularna je i kombinacija luka, paprike, rajčice, poširanih jaja i bosiljka.

[box type=”shadow” align=”” class=”” width=””]”Shakshouka. To je nešto što jako puno ljudi voli. Što se deserta tiče – imamo šnenokle! To je nešto što postoji svugdje u Hrvatskoj, od Dalmacije do Zagreba, a nitko ih više ne pripravlja. Zato smo odlučili ići na to da, uz sve internacionalno, imamo i naše stvari.” priča nam Gregor te dodaje da će se ponuda mijenjati prema sezoni.[/box]
Facebook/Egespress
Facebook/Eggespress

Reakcije na ovu originalnu ponudu doista su fantastične što dokazuje i činjenica da su svega nekoliko dana nakon otvorenja potrošili tisuću jaja na pripremu jela. Zagrebu je doista trebala ovakva ponuda, stoga uđite u vi u njhov svijet jaja i doznajte zbog čega je Eggespress poseban.

A kad vam padne šećer – trk po dozu šnenokli!

>>>Na ovim mjestima pojest ćete najfiniju pizzu u Zagrebu

>>>ODABRALI PURGERI: Ovo su mjesta s najsočnijim kebabom u gradu


Komentari