NJIHOVI ChevapRollsi POSTAJU HRVATSKI BREND: MASTERCHEF zvijezde osvajaju tržište, evo i zašto (FOTO)

Dvije bivše natjecateljice hrvatskog Masterchefa iz toga su iskustva, ali i međusobnog prijateljstva koje se nakon toga razvilo, izvukle najbolje.

Ako razmišljate na drugačiji način, što bi bilo najtipičnije hrvatsko jelo? Iako bi neki rekli sarma, mi bismo se složili da tipično ne znači i tradicionalno, pa bi između ćevapa i palačinki sigurno mogli pobijediti ChevapRollsi.

Glavna je to poslastica istoimenog restorana u centru Zagreba, u Gajevoj 8. Novi i brzi restoran nudi koliko inovativni, toliko i tradicionalni snack zalogajčić, kombinaciju ćevapa i palačinki. Ideju za otvaranje restorana dobila je Martina Županić, a upotpunila ju je zajedno sa svojom kolegicom i prijateljicom Ivom Pehar. Nekadašnje kolegice u emisiji Masterchef, ove dvije mlade i ambiciozne kuharice, sada dijele i voditeljsku palicu novog restorana. O restoranu, samoj ideji i njenim očekivanjima, razgovarali smo s Martinom Županić, svojevrsnom autoricom ove kreativne kombinacije.

Martina Županić i Iva Pehar
Martina Županić i Iva Pehar

Kako ste došli na ideju otvaranja restorana ChevapRolls?
Ideju za ChevapRolls bazirala sam na jednostavnom pitanju: kako od najpopularnijeg jela ovih prostora, ćevapčića, kreirati street food – snack koji se jede u pokretu, s nogu. Može li se osnovni okus ćevapčića obogatiti novim nijansama? Mogu li ćevapčići postati međuobrok? Nakon puno eksperimentiranja i uz pomoć dobrovoljnih kušača, svjetlo dana ugledali su ChevapRollsi! To je potpuno nov snack, a opet toliko prepoznatljiv i omiljen, ne samo domaćim ljubiteljima dobre hrane, nego i svoj sili turista koji prilikom posjeta regiji naručuju „chevape“.

Po čemu je ovaj restoran Chevap Rolls poseban? 
Po mnogočemu. ChevapRolls je moj prvi izlet u samostalne poslovne vode tako da meni osobno itekako poseban. ChevapRolls sam zamislila kao dobro poznati okus palačinki i ćevapa u novom konceptu. Glavni adut ChevapRolls-a u usporedbi s konkurencijom je jedinstven spoj inovativnosti i tradicije u kvalitetnom novom proizvodu!

Restoran ste otvorili s Ivom Pehar. Je li razlog suradnje to što je u dvoje uvijek lakše ili? 
U dvoje je apsolutno lakše. Iva i ja smo se upoznale u Masterchefu i odmah kliknule. Recepti su moji, a Iva je zadužena za dizajn. Pokazala sam Ivi svoje ideje i uz njenu potporu razvila recepte. Kompletni dizajn restorana i brending ChevapRolls proizvoda je njeno djelo. Osim poslovne suradnje nas veže i prijateljstvo što uvelike olakšava kad ste prvi put u samostalnim vodama.

ChevapRolls2
ChevapRools

Kojim je klijentima namijenjen ChevapRolls? 
Potencijalni kupci su svi oni koji rade, prolaze ili borave u centru grada.
Dodatna pogodnost odabrane lokacije u centru grada jest velika fluktuacija ljudi, najveća u gradu. Dnevne migracije u strogom centru mogu se procijeniti na preko 200.000 osoba! Od turista, poslovnih ljudi, studenata i građana u šetnji, obraćamo se svima koji u pokretu žele pojesti nešto ukusno, novo i brzo!

Je li vam sudjelovanje u Masterchefu pomoglo da ostvarite svoju ideju?
Masterchef je bio definitivno prekretnica i za mene i za Ivu. U Masterchef sam se prijavila na nagovor zaručnika Steva koji je bio oduševljen mojim kuhanjem. Oduvijek me gastronomija zanimala, a Masterchef je bio idealno mjesto da dobijem potvrdu da sam na pravom putu i da usvojim nove tehnike. Cijelo to iskustvo mi je pomoglo da usavršim ChevapRolls i izađem na gastro scenu.

Unutrašnjost restorana
Unutrašnjost restorana

Kako biste opisali izazove vođenja restorana koji se po svojoj ponudi razlikuje od ostalih? Postoji li možda više rizika ili je inovativnost u ponudi poticaj u poslovanju?
Izazova ima mnogo, svaki dan. Od pronalaska kvalificiranog osoblja do koordinacije s dobavljačima. Moja partnerica Iva Pehar, prva hrvatska Masterchefica je zaslužan za dizajn prostora restorana ChevapRolls i kompletni branding. Smatram da je danas inovativnost proizvoda upravo ono što će presuditi kod ulagača.


Komentari