Natječaj vrijedan četiri milijuna kuna: Bandić traži tvrtke koje će podizati i spuštati zastave

Photo:Zeljko Lukunic/PIXSELL

Osim po ljubavi prema fontanama, i zastave su strast Milana Bandića.

Grad Zagreb jučer je raspisao natječaj vrijedan četiri milijuna kuna za obavljanje poslova podizanja i spuštanja zastava.

Natječaj predviđa tri vrste poslova za tvrtke koje ga dobiju. Prvi je, javlja tportal, podizanje i spuštanje zastava za osam državnih praznika, blagdana i spomendana na osam lokacija u užem centru grada na 81 jarbolu.

Kao jedna od lokacija za podizanje i spuštanje zastava navodi se Trg maršala Tita, koji je otišao u povijest.

Druga vrsta posla je podizanje i spuštanje zastava po posebnom nalogu grada. Treća obuhvaća podizanje i spuštanje zastava na ulazima u grad, gdje se nalazi 14.600 zastava, kao i svakodnevni pregled svih lokacija zastava te podizanje i spuštanje zastava u Ulici Grada Vukovara, koje je Bandić ondje trajno ostavio nakon vojnog mimohoda za 20. obljetnicu “Oluje”.

Vrijednost natječaja za četiri godine iznosi četiri milijuna kuna, a planira se potpisati suradnja s tri tvrke čije ponudu budu najpovoljnije, piše tportal.

U srpnju ove godine Grad Zagreb je raspisao natječaj na nabavu velike količine zastava, točnije 29.352 komada, i to HrvatskeEU-a i Grada Zagreba.

Uz zastave i gradonačelnika Bandića vezane su mnogrobrojne zanimljivosti tijekom posljednjih godina. Novinari su najprije otkrili da je dio postavljenih zastava bio položen naopako, a kasnije se ispostavilo i da ima onih koje po rasporedu boja uopće ne predstavljaju Hrvatsku, jer je gornja boja umjesto crvene bila plava, podsjećajući na jugoslavensku trobojnicu s hrvatskim grbom.

>>> Sve se nema: Pogledajte koliko koštaju ‘Bandićeve’ zastave na ulazima u grad

>>> Na ulazu u grad vijorila se ‘Jugina’ zastava umjesto Hrvatske


Komentari