Napad na Cvitanovića: tko je sljedeći, igrači?

screenshot: youtube

Je li napad na trenera Dinama nova politika navijača, koji više ne biraju sredstva u ostvarenju svog cilja?

Ako se dokaže da je uistinu razlog obračun s vodstvom HNS-a i Dinama, napad huligana na trenera Dinama Marija Cvitanovića novi je pristup u tom obračunu, jer dosad su napadi bili isključivo usmjereni na Zdravka Mamića. Suca Marića napali su simpatizeri Hajduka pa se u slučaju Cvitanovića može govoriti o simpatizerima Dinama.

Maknemo li sa strane mogućnost da se Cvitanović nekome zamjerio iz privatnih razloga, napad na njega pojačao je strah jer sada se može postaviti pitanje tko je sljedeći? Članovi uprave Dinama, pomoćni treneri ili čak i igrači? Jer po toj logici svi oni podupiru sadašnje stanje u Dinamu. Na današnjoj presici trener Cvitanović je kazao kako nema nikakvih privatnih mrlja te je poručio da nastavlja dalje s poslom na klupi Modrih.

Oglasili su se i iz Hrvatskog nogometnog saveza priopćenjem u kojem se pozivaju državne institucije “da se ozbiljno počnu baviti s osobama koje teroriziraju članove nogometne obitelji”.

Priopćenje HNS-a: 

“Nastavak je to niza huliganskih napada na članove nogometne obitelji koji moraju zgroziti, uznemiriti i zaprepastiti svakoga tko vjeruje da je Hrvatska demokratska i moderna europska država koja brine za sigurnost svakog građanina. No, u Hrvatskoj zločinci nekažnjeno crtaju svastike, pucaju u ljude ili ih udaraju s leđa, primitivno vrijeđaju državnu tajnicu ili fizički napadaju nogometne izbornike, trenere i suce. Ponavljamo, nekažnjeno”, kaže se u priopćenju HNS-a.

“Nogomet je puno dao Hrvatskoj, a malo toga dobio zauzvrat. No, ono osnovno što građanin jedne zemlje treba dobiti – sigurnost i pravdu – trebali bi dobiti i članovi nogometne obitelji”, ističe HNS pozivajući državne institucije da što prije reagiraju i da se “ozbiljno počnu baviti s osobama koje teroriziraju članove nogometne obitelji, ali i ostale građane Republike Hrvatske”.


Komentari