NAKON ISTRAŽIVANJA: Kavoljupci otkrivaju TOP 5 mjesta s najboljom kavicom

Facebook

Jutarnja kava mnogima je omiljeni ritual.

Za jutarnju, ali i popodnevnu kavu u kafićima Zagrepčani su vezani na poseban način, te je čini se nipošto ne propuštaju premda košta i do petnaest kuna. No, vječna je dilema i debata gdje točno u glavnom gradu popiti najbolju kavu. Brojni su oni koji preferiraju svoje, kvartovske kafiće i složiti ćete se nisu daleko od istine. Međutim, poželite li nešto više od obične kave obavezno posjetite ova mjesta koja su odabrali naši sugovornici i ljubitelji kave.

1. History caffe club

History je kažu iskusni pun pogodak za one koji žele popiti dobru kavu u blizini centra grada, a ne mogu se odlučiti gdje bi. Diskretno se uklapa u jezgru starog dijela grada. Naša sugovornica Petra, inače studentica kazuje kako je to kafić koji ima ono nešto. Vizualno je lijepo uređen i ostavlja dojam kvalitete. ”Drukčiji je od svih drugih kafića u Tkalči. Zanimljiv je spoj modernih i starih vremena. A kava puna okusa, konobari ljubazni i nije potrebno dugo čekati”, pohvalila je Petra ovaj ugostiteljski objekt.

2. Kava Tava

O da, odnedavno je mnogima omiljeno mjesto za ispijanje jutarnje kavice slatka Kava tava jer uz omiljeni crni napitak nude i doručak te zgodne Činkice kojima malo tko može odoljeti. ”Piti kavu, a uz to promatrati šetnje po Britancu je neopisiov. Obožavam Kavu tavu nedjeljom, kada zasjednem i uživam u okusu najbolje kave u gradu”, razdragano nam je prokomentirala Tihana.

3. Café u Dvorištu

To je mjesto koje izgleda kao dnevni boravak, kaže Dario dodajući da je Cafe u Dvorištu lokal iz kojega je teško izaći. ”Kafić je uvijek energičan i živ. U njemu prevladava prijateljska atmosfera, a kava je zaista fenomenalna. Puna okusa, relativno povoljna. Posebno bih pohvalio njihovu kavu s mlijekom”, poručuje ovaj mladić.

4. Café Divas

Smješten u Martićevoj ulici, te neodoljivo i ljupko uređen Divas je doista jedan od zagrebačkih kafe dragulja. ”Ondje osim u kavi uživam u divnom interIjeru. Čest sam gost Divasa jer im je kava fantastična, predivno poslužena. Imate osjećaj kao da ste zakoračili u neka druga vremena”, objasnila nam je Patricija.

5. Kava na špici

Tko nije popio kavu na špici, taj kao da nije bio u Zagrebu. Bučna, u samom cenru grada i uvijek pretrpana kojekakvim neobičnim pojavama, špica nudi cijeli niz raskošnih kafića u kojima možete uživati u dobroj kavi. ”Imajte na umu da ćete je u pravilu dobro platiti. Ali za malo dobrog trača i biti viđen vrijedi”, zaključio je Mateo.


Komentari