NAJBOLJI SLADOLED U ZAGREBU: Popisali smo slastičarne koje ne smijete zaobići ovoga ljeta

Facebook

Iako ljeto možda nije ono pravo, dugo i toplo uživanje u ukusnom sladoledu teško se odbija.

Zagreb je prepun odličnih slastičarnica, u kojima se nude primamljive kuglice omiljenog ljetnog deserta. Premda je sladoled kao i sva ostala hrana u pravilu stvar ukusa, mi smo odlučili popisati slastičarnice u kojima se ipak nudi ponajbolji sladoled u gradu.

Bo41

Sladoled napravljen prema talijanskoj recepturi, krije se u ovoj slastičarnici u Masarykovoj ulici, možda bi vas mogla naljutiti cijena kuglice od 12 kuna, ali nakon što probate čokoladu u raznim ukusnim varijantama progledati ćete im kroz prste.

Orijent

Jedna od najdugovječnijih zagrebačkih slastičarnica odnedavno nudi fantastične nove okuse sladoleda koje naprosto morate probati. Okus strawberry blond ostaviti će vas bez teksta, dakako nije loše posegnuti ni za klasikom poput Mozarta, i sa tom kuglom teško da ćete se pokajati. Za eksperimentiranje sa sladoledima u Orijentu je potrebno izdvojiti deset kuna po kuglici.

Vis a Vis by Vincek

Ok, znamo da znate za onaj dobri, stari Vincek, no ova verzija smještena u Tomićevoj nudi nešto zdraviju verziju sladoleda, sa sladilom, ali i bez glutena. Cijena kuglice je deset kuna, a nude se okusi od maline, sve do mente, ili pak zelenog čaja. Eksperiment se i ovdje itekako isplati.

Amelie

Pistacio, Bueno i niz drugih fenomenalnih okusa moguće je pronaći u slastičarnici Amelie. Sladoled vas neće ostaviti ravnodušnim, a za jednu kuglu omiljenog deserta potrebno je izdvojiti od deset do 12 kuna.

Cukeraj

Prirodan okus sladoleda svakako potražite u Cukeraju, ondje možete probati sladolede s komadima voća ili lješnjaka, a svakako posegnite za kuglicom jagode ili pak maline osobito ako ste ljubitelj voćnih kuglica.

Oranž

U Orijentovom izlogu kriju se vrlo zamjetnu i oku privlačnu kolekciju okusa sladoleda. Imaju sve od klasičnih vrsta poput vanilije i čokolade, do nekih egzotičnih poput naranče, cikle i đumbira.

Poznata zagrebačka slastičarna ima hit sladolede: Bili smo u Orijentu i probali nova dva božanstvena okusa

Komentari

loading...