fbpx
20.04.2024.
Naslovnica Vijesti Info MORATE IH POSJETITI U 2016.: Donosimo NAJBOLJA novootvorena mjesta u Zagrebu! (FOTO)

MORATE IH POSJETITI U 2016.: Donosimo NAJBOLJA novootvorena mjesta u Zagrebu! (FOTO)

pexels.com

Doslovno se nismo ni okrenuli, a ostavili smo iza sebe još jednu godinu koja je, sudeći prema broju novootvorenih restorana, kafića, barova i bistroa zaista obogatila zagrebačku gastro scenu i svakom nepcu pružila nešto po njegovom guštu. Tako se naš Zagreb ulaskom u 2016. godinu može pohvaliti zaista vrhunskim mjestima gdje se možete dobro najesti, kušati fina pića, a pritom se se zabaviti i opustiti u dobrom društvu.

Koja su to novootvorena mjesta koja su nas oduševila u 2015. godini na području metropole, saznajte u nastavku teksta i na kraju, ako već niste, svakako posjetite jedno od njih!

Johann Franck

Johann Franck
Johann Franck

Johann Franck postao je nasljednik otmjene „starogradske dame“ Gradske kavane na adresi Trg bana Josipa Jelačića broj 9, ali se s novim konceptom i programskim sadržajem obraća puno široj urbanoj publici nego što je to činila kavana. Preuređeni prostor u Bauhaus stilu zadržao je stari izgled i štih kavane u kombinaciji sa suvremenim arhitektonskim rješenjima. Kroz probrane elemente Johann Franck svjedoči o bogatoj povijesti grada Zagreba te značaju i tradiciji zagrebačkih kavana. Osim što možete uživati u ambijentu, uživati  možete i u izboru mljevenih kava pripremljenih na način kako se kuhaju u domaćinstvu, piše wall.hr.

Choco Cafe

Choco cafe

Palačinke, sladoled, kolači i slastice uz razne napitke postali su pravi hit za slatkoljupce na adresi Višnjevac broj 2. I sami smo se uvjerili u njihovu kvalitetu pa je ovaj slatki kutak mjesto koje svakako morate posjetiti u novoj 2016. godini.

Food LAB

Food LAB

Na adresi Rudeška cesta 169a smjestio se novootvoreni funky restoran Food Lab. Na meniju ćete ovdje naći svašta, a ono što je posebo zanimljivo je da je koncept i glavna ideja iza Food Laba je eksperimentirati s hranom i svaki mjesec na jelovnik uvesti neko novo, drugačije jelo.

Paradigma Pop-up

Paradigma Pop-up

U Vlaškoj 55 otvorila se Paradigma, splitski fine dining restoran, član udruge Jeunes Restaurateurs d’Europe, na privremenoj zagrebačkoj adresi nalazi se od 11.11.2015. do 21.03.2016. godine.

Basta Gourment Bar

Basta Gourment Bar

Novi bar i restoran na staroj poznatoj lokaciji u Varšavskoj 5 u Zagreb  je doveo pravu napuljsku pizzu. Poznata po neodoljivoj, hrskavoj i zlatnoj kori, tankoj samo tri milimetra koja se peče nevjerojatnih 60 do 90 sekundi, izdvaja se od drugih vrsta pizza upravo po vještini pizzaiola. Iako je naglasak na pizzi, meni novog in mjesta donosi i zanimljive i ukusne kombinacije bruschetta.

Sherry’s Wine & Bites

Sherry’s Wine & Bites

Poruka iz Ilice 73 glasi: ”Bez loše hrane, lošeg vina, bez dress coda i bez pravila igre“, tako poručuju iz Sherry’s Wine & Bites gdje ćete osim dobre hrane i vina moći čuti i vrhunsku glazbu.

Fini zalogaj

Fini zalogaj

U samom centru grada, u Radićevoj 8, otvorena je zalogajnica koja poslužuje raznovrsne sendviče s mljevenim mesom, koje je s domaće farme kontroliranog uzgoja. Točnije, “Fini Zalogaj” poigrava se s varijantama šiša koji dolaze u veličinama od 15, 30 i čak 40 cm (za one najgladnije), kobasicama i krumpirićima uz mnoštvo priloga, piše wall.hr.

Brewdogs

Brewdogs

U Gajevoj 10 smjestio se Brewdogs koji svojom ponudom oduševljava Zagrepčane, ali i sve brojnije turiste. U bogatoj ponudi jela američke kuhinje, predivnom ambijentu Brewdogs bara te u opuštenoj atmosferi uz zvukove američkog rocka i bluesa već su uživali i brojni poznati.

Glavni chief je Mario Vešligaj zadužen da oduševljava nepca svih posjetitelja pravim američkim gastro delicijama – nekoliko vrsta burgera, salate, steakovi, američka rebrica, pileća krilca, krumpirići, američke palačinke te još mnogo toga, a za sve ljubitelje piva Brewdogs se pobrinuo da u svojoj ponudi ima 10 vrsta vrhunskih točenih piva, piše wall.hr.

Pivana

Pivana

Usred zagrebačke žile kucavice, u Ilici 222, davne 1892. rođena je poznata purgerska pivnica. Za svoj 120 rođendan poklon joj je novo ruho i ime – Pivana. Uz dobro pivo i domaću hranu. zabavit se možete uz kabare, burlesku i iznimno puno dobre glazbe.

Moonshine Whiskey Bar

Moonshine whiskey bar

U ovaj novi bar u centru grada s velikim izborom whiskeya, naprosto morate svratiti. Osim 40-ak vrsta whiskeya kojeg se lako da ispijati u takvom ambijentu, nude i vrhunsku kavu te točeno pivo po iznimno povoljnim cijenama.

Toster Bar

Toster Bar

Toaster bar je primarno mjesto gdje se ljudi dolaze družiti jedni s drugima i uživati u tome. Kako bi doživljaj bio potpun, Toster bar nudi dobru i pomno odabranu kombinaciju hrane i pića te ne prestaje iznenađivati svoje goste s neobičnim promjenama svakoga dana. Kako bi vas zaintrigirao kao nas, požurite po svoju dozu druženja!

A Most Unusal Garden

A Most Unusal Garden

Maštovito, nestvarno, predivno, udobno i ugodno pa ako još niste, svakako ga posjetite!


Komentari