I ERIC CLAPTON ZNA ZA NJIH: U srcu Kvatrića smjestio se hram rock’n’rollu, bluesu i dobrom pivu (FOTO)

Preko puta tržnice na Kvatriću,u nizu pomalo običnih kafića, smjestio se Legend riders blues bar.

Da to nije običan caffe bar govori nam slika prepune terase koja se može zateći u gotovo bilo koje doba dana i večeri. Što je to toliko posebno u ovom caffe baru otkrio nam je već prvi korak pri ulasku unutra. Gitare po zidovima, bubnjevi, posteri i murali najvećih rock i blues glazbenika nijednog posjetitelja ili slučajnog prolaznika ne mogu ostaviti ravnodušnim.

DSC_1108

Hrvoje Gašparić “Gapa”, vlasnik ovog osebujnog caffe bara i veliki zaljubljenik u gitaru i blues otkrio nam je kako je nastao Legend riders blues bar:

“Zanimljivo, ime lokala je već postojalo i kada sam ga probao uklopiti u svoju priču shvatio sam da je to idealno. Prijatelji gitaristi, koje već sada smatram legendama te prijatelji bajkeri, savršeno su se uklopili u ime. Tu je i moj omiljeni glazbeni pravac i eto ga-Legend riders blues bar.”

Hram rock’n’rolla u samom srcu Kvatrića

Ovaj lokal djeluje kao svojevrstan hram rock’n’rolla i bluesa, a kolekcija izložena u njemu doista je zapanjujuća stoga nas je zanimalo otkud potječu svi ti detalji.

“Nabavljam ih sa raznih strana. Neke gitare su iz vlastite kolekcije, neke su pokloni drugih glazbenika i prijatelja. Zanimljivo je da lokal svako malo doživi neku transformaciju jer nove stvari stalno stižu pa se, ‘ajmo reći, postav izložbe stalno mijenja.”, objasnio nam je Hrvoje.

DSC_1105

Kao najdraži dio lokala izdvojio nam je mural njgovog najdražeg gitarista Erica Claptona, u prirodnoj veličini, a posebno mjesto zauzimaju i izložene trzalice Erica Claptona i Rorya Gallaghera.
No otkrio nam je i jednu zanimljivu informaciju- “Slika koja ima trajno sjećanje i na koju sam vrlo ponosan je slika članova benda Erica Claptona i moje malenkosti iz Beča na jednom od zidova. Sa nekima sam i danas u kontaktu tako da i gosp. Clapton zna za ovaj mali blues bar u Zagrebu.”

FB_IMG_1452113843025

Bogata ponuda craft piva “obara” i najveće pivopije

Sam interijer nije jedini faktor koji ovaj lokal izdvaja iz mase drugih lokala. I oni najveći ljubitelji dobrog piva pogubili bi se u bogatoj ponudi craft piva koje Legend riders nudi.

“Sam pojam crafta mi nije bio poznat kada je lokal otvoren 2008. godine. S obzirom da sam veliki ljubitelj pive, s pojavom craft scene u Hrvatskoj bili smo među prvima koji smo ih prigrlili i ponudili našim gostima koji su ostali oduševljeni. Nakon kratkog razgovora sa prijateljima iz Nove runde prije tri godine, odlučili smo se na hrabar potez i stavili ih na “tap”. Bili su i ostat će mi najomiljenija domaća craft pivovara.”, rekao nam je Hrvoje.

FB_IMG_1469721358437

Profil ljubitelja ovog jedinstvenog caffe bara poprilično je raznovrstan, pa tako možete zateći mlade glazbenike,” beer geekove” ali i ljubitelje izvrsne kave i ljude koji samo uživaju u ovoj domaćoj atmosferi, kako navodi Hrvoje, a otkriva nam i kakve su reakcije posjetitelja koji prvi put uđu u njegov lokal:

“Događa se da ljudi dođu do šanka te uz ispriku da nemaju vremena popiti nešto iz naše ponude i upitaju smiju li samo poslikati lokal. Mislim da se dobro vidi da je cijeli prostor uređen jednostavnom vodiljom jednog životnog stila, sa puno ljubavi, a bez prevelikog ulaganja i to mi je vjerojatno najveća nagrada koja je proizašla iz cijele priče.”

Prijateljska atmosfera i spontane svirke

Vrhunska ponuda piva i jedinstveni interijer nisu jedino što ovaj lokal čini magnetom za svakoga gosta. Primjetivši domaću atmosferu i vlasnikov prijateljski odnos prema svakome gostu, zaključili smo da ova tri faktora čine dobitnu kombinaciju, što nam je Hrvoje i potvrdio:

“Ne mogu reći da svi koji dolaze poslušati blues nužno vole i pivu ili, ako su se došli okrijepiti sa nekom od šezdeset pivi koje imamo u ponudi, da im se nužno sviđa interijer. Možda ni ja nisam svima simpatičan pa dolaze vidjeti mog psa, irskog setera, koji ponosno nosi ime Blues”, kroz smijeh je rekao i dodao kako je ponosan i na svirke koje spontano organizira, a neke su bile i u izvedbi glazbenika   koji nešto znače i izvan granica Hrvatske.”

FB_IMG_1469721566116

“Obzirom da smo supruga i ja imali čast tri puta uživo gledati koncert Erica Claptona, mislim da vam je jasno koga bih htio dovesti na pozornicu Legend riders blues bara. Što se samog lokala tiče, san mi je preseliti u veći prostor i ponuditi ljudima još više sadržaja te još veću izložbu slavnih dana rock n rolla.”, zaključio je ovaj simpatični vlasnik, otkrivši nam planove za budućnost.

Ovakav entuzijazam doista je rijetkost sresti u današnjem vremenu, stoga ovom simpatičnom vlasniku želimo puno sreće u ostvarivanju daljnjih planova.

A vi, ako volite rock, blues, pivo ili opuštanje u domaćoj atmosferi i dobroj kavi, posjetite Legend riders bluse bar.

Osjetit ćete djelić duše istinskog zaljubljenika u dobru glazbu i jednostavno se zaraziti.

>>>SKRIVEN OD POGLEDA: Malo zagrebačko dvorište krije pravi dragulj (FOTO)

>>>ODRASLA JE U SIROMAŠTVU I ŽELI SAMO JEDNU STVAR ‘Neka drugi imaju sve ono što ja nisam’


Komentari