HNS potvrdio: Dalić ostaje izbornik, ali…

Photo: Igor Kralj/PIXSELL

Kao što se očekivalo Zlatko Dalić ostaje za kormilom hrvatske reprezentacije. 

Izvršni odbor Hrvatskog nogometnog saveza (HNS) u ponedjeljak je podržao Dalića koji će ‘vatrene’ voditi i u dodatnim kvalifikacijama za svjetsko prvenstvo 2018. godine u Rusiji, a tek nakon što završe dodatne kvalifikacije Dalić će s HNS-om ponovno sjesti i razgovarati o produžetku suradnje.

Nakon što je Ante Čačić dobio otkaz nakon serije loših rezultata i kiksa protiv Finske (1-1), Dalić je preuzeo reprezentaciju dva dana uoči ključnog ogleda u Kijevu protiv Ukrajine. Hrvatskoj je trebala pobjeda kako bi neovisno o drugim rezultatima osigurala barem dodatne kvalifikacije.

Premda nije imao vremena za prave treninge, tek za razgovor s igračima, Dalić je uspio ‘probuditi’ momčad i Hrvatska je u Kijevu slavila 2-0. Dalić je s nekoliko promjena u sastavu oživio našu igru i zaslužio novu priliku.

Zanimljivo, Dalić nakon trijumfa u Kijevu nije znao hoće li nastaviti voditi reprezentaciju. Prihvatio je poziv Davora Šukera ne raspravljajući o detaljima.

‘Prihvatio sam poziv i došao odraditi utakmicu, nisam pitao ništa što će biti dalje. Nisam opterećen time hoću li voditi Hrvatsku u dodatnim kvalifikacijama,’ rekao je tada Dalić.

Za 50-godišnjeg Dalića koji je svoje ime stvorio u azijskim nogometnim natjecanjima, preuzimanje reprezentacije bit će najveći izazov u 12-godišnjoj trenerskoj karijeri. Do sada je najveći uspjeh ostvario 2016. godine s Al-Ainom iz Ujedinjenih Arapskih Emirata, s kojim je stigao do finala azijske Lige prvaka.

Hrvatska će ime protivnika u dodatnim kvalifikacijama doznati u utorak kada je ždrijeb u Nyonu. Hrvatska je postavljena za nositelja, a potencijalni suparnici su Sjeverna Irska, Švedska, Grčka i Republika Irska.

 


Komentari