(FOTO) Na rebarca i hamburgere svratite u restoran El Toro

 El Toro restaurant & bar u kratko vrijeme od kada se otvorio postao je jedan od popularnijih zagrebačkih restorana

No ekipa na čelu s chefom Mariom Miheljom ne miruje, nakon ljetne pauze, lansirali su novu, još ozbiljniju i ambiciozniju kartu s odličnim jesenskim jelima. Tako su se na novom meniju uz već neka poznata i mnogima omiljena El Toro signature jela i savršene steakove koje u El Toru sami odležavaju, na njihovoj jesenskoj karti našla nova, zanimljiva jela poput guste juhe od kukuruza šećerca s prahom od chorizo kobasice, coulisom od celera i hrskavim bučinim sjemenkama, zatim BBQ beef tacosa s mariniranim komadićima junetine, hrskavo zapečene quesadille te ceviche od brancina.

 

BBQ beef tacos

Najveći su noviteti među glavnim jelima gdje su uvedena neka klasična popularna jela na latinoamerički način poput burgera i rebarca. Tako je El Toro Black Angus burger napravljen od mesa odležanog čak 21 dan, a svinjska rebarca glazirana su u naranči, aji panca paprici, kakau i medu  te servirana uz coleslaw salatu i zapečene ploške mladog krumpira. Kao najveći hit s nove karte pokazalo se sporo pečeno i glazirano juneće rebro glazirano u istom glazeu kao i svinjska rebarca, a koje se servira za dvije osobe.

Quesadilla

Uvedeni su i glazirani iberico obrazi koji su brezirani te zapečeni te servirani uz kremasti pire od pečene muškatne buće, hrskave mahune i demi-glace umak te aromatizirana grilana hobotnica na kremi od slanutka uz salatu od pečene marinirane rog paprike i drobljenih karameliziranih indijskih oraščića.

Zapečena hobotnica

Jedna od najvećih zanimljivosti i novosti u El Toru je “Latin gastro experience” koji uključuje 8 sljedova, a čija je ideja upoznati goste s latinoameričkom kuhinjom i njihovim okusima te ih provesti kroz uzbudljivu El Toro kartu u jednom obroku. Ovaj iskustveni meni idealan je za veća društva, okupljanja i druženja u kojima je ideja da svi probaju sve, a u El Toru ga mogu naručiti minimalno dvije osobe. Uključuje nacose, guacamole s dimljenom pastrvom, beef tartar, ceviche brancin, empanade piletina, hrskave okruglice s kozicama i piletinom, janjeći file s kremom od čičoke, grilanim avokadom i baby kukuruzom i desert.

Rebrica

 

Tiradito losos

 

Gusta juha od kukuruza

 

Iberico obrazi

 

 

 

 

 

 

 


Komentari