DOZNAJEMO: Najpopularniji svjetski lanac pizzeria dolazi u Zagreb

Foto: Wikimedia

Najpoznatiji svjetski lanac pizzeria otvara svoju poslovnicu u Zagrebu. Riječ je o američkom lancu Domino’s Pizza.

Domino’s Pizza je najveća svjetska kompanija specijalizirana za proizvodnju pizza. Poznata kao svjetski lider u dostavi pizza s više od 16.300 poslovnica u preko 85 zemalja svijeta.

Konačno, Domino’s Pizza dolazi na hrvatsko tržište te pritom traže zaposlenike koji bi vodili prvu zagrebačku poslovnicu. Tvrtka All about pizza d.o.o. koja otvara prvu Domino’s pizzeriu osnovana je prošle godine, a trenutno traže menadžere poslovnice za svoju prvu poslovnicu.

Pixabay

Domino’s je američki multinacionalni lanac pizza restorana sa sjedištem u Ann Arboru, Michigan. U veljači 2018. godine lanac je postao najveći prodavač pizza u svijetu u pogledu prodaje.

Sve je počelo 1960. godine kada su Tom Monaghan i njegov brat James preuzeli pizzeriu DomiNick’s u vlasništvu Dominicka DiVartija u Ypsilanti, u Michiganu. Braća su pritom posudili 900 dolara kako bi platili trgovinu, a za dostavu su koristili svoju Volkswagen Bubu. Ime Domino’s službeno su registrirali 1965. godine nakon što su otvorili i treću pizzeriu te se proširili diljem svijeta, a ove godine stižu i u Zagreb.


Komentari