Policija će ugostitelje koji krše radno vrijeme prijavljivati za širenje zaraze

Foto: Ilustracija, Profimedia

Nakon što je splitska policija provela raciju poslije isteka dopuštenog radnog vremena i to u kafiću koji je bio prepun, policija je vlasnika odlučila prijaviti za širenje zaraze, a slijedom toga mijenja se i dosadašnja politika prema kršiteljima epidemioloških mjera.

Tako sada, to kazneno djelo može, u slučaju pravomoćne presude, završiti kaznom zatvora do tri godine, piše Telegram. Budući da kafići i klubovi za razliku od restorana masovno krše odredbe o radnom vremenu, policija je odlučila suzbiti takvo ponašanje prilično oštrim pristupom. Prije dva dana mnogi su hrvatski mediji objavili fotografije policijskih racija iz zagrebačkih periferijskih kafića i klubova, koji su poslije ponoći bili prepuni.

U jednom od tih kafića zatečen je 23 godišnjak s pozitivnim testom na koronu, što nažalost opravdava policijsku namjeru da kršitelje mjera tuži za širenje zaraze. Uistinu je  nevjerojatno da među nama postoje ljudi koji su, premda znaju da su zaraženi, kadri izlaziti u društvo drugih ljudi, jednako koliko i pojedini vlasnici kafića i klubova, za razliku od vlasnika restorana, svjesno dopuštaju širenje epidemije.


Komentari