PODERANE GAĆE: Zamastite prste ovim ukusnim lepinjama, uz hladno pivo će sjesti kao naručene

Foto: Hrvoje Jelavic/PIXSELL

Masno tijesto, pa tko ga ne bi volio? Napravite ove slasne lepinje za iduće druženje, roštilj, ma i za kavu s frendicama!

Sastojci:
1 kocka svježeg kvasca
žlica šećera
2 dl toplog mlijeka
500 g brašna
2 žlice soli
malo mlake vode

Priprema:
Mlijeko ugrijte da bude toplo, a u manju posudu namrvite kvasac. Dodajte mu šećer i mlijeko i ostavite desetak minuta na toplom, da se kvasac digne. Kada je proces s kvascem gotov, u veću posudu za miješanje uspite brašno, dodajte sol te dignuti kvasac i oko jedan decilitar mlake vode.

Rukom zamijesite glatko tijesto. Da postupate ispravno, znat ćete ako se ono ne lijepi za ruke. Tijesto zatim ostavite na toplome da se diže dok se ne udvostruči. Tako dignuto prebacite na pobrašnjenu površinu, razvaljate na debljinu po želji.

Nožem narežite oblike koje želite, a svakoj lepinji razrežite crtu po sredini. U tavu ulijte mast, otopite je te na vruće dodajte poderane gaće. Kada jedna strana potamni, okrenite ih i pržite drugu stranu dok također ne potamni. Posolite po potrebi. Poderane gaće možete poslužiti uz razne pekmeze, jogurt, kiselo vrhnje, sir ili nešto drugo što imate u hladnjaku ili nešto što volite.


Komentari