Po odabiru Zagrepčana: Ovo su najbolje pekarne u gradu

Facebook

U ovom tekstu osvrnut ćemo se na obične pekarne.

Znamo da kruh iz običnih kvartovskih pekarnica nije niti blizu kruhu iz pekare Trajković na Novoj Vesi. Isto tako, svjesni smo činjenice da su kroasani iz Kroštule ili Korice, rađeni ručno, sasvim drugačiji od kroasana koji ćete kupiti u usputnoj pekarnici.

No, u ovom tekstu osvrnut ćemo se na pekarne kakve nalazite na svakom uglu, no u pojedinima ćete kupiti fino, svježe pecivo, dok ćete u velikom broju njih dobiti pecivo na koje možete slomiti zub. Doslovno. Craft pekarne ipak su sasvim druga priča.

Upitali smo Zagrepčane gdje kupuju usputni zalogaj, svjež, a pritom i ukusan, a u nastavku teksta pročitajte njihove preporuke.

Dubravica

Na prvom mjestu se, naravno, našla popularna Dubravica. Njihovi proizvodi uvijek su svježi, ukusni i cijenom prihvatljivi.

Kao najveću zamjerku građani ističu loše sendviče i poprilično mala peciva, no također navode da su kroasani iz Dubravice za svaku preporuku.

Facebook
Facebook

Ipak, većina naših sugovornika upravo Dubravicu navodi kao najdražu lokaciju za kupnju zalogaja koji će barem na kratko “utišati” glad.

Pekarna Dafina, Ozaljska

Zovu je “najjačom pekarnom na Trešnjevci”, a njihova mliječna peciva s čokoladom vrijedna su i koje vožnje tramvajem, kako tvrde naši sugovornici.

Također ističu lisnata peciva, slance i kroasane, a kao najveću zamjerku ovi Zagrepčaani navode gužvu koja se nerijetko stvori u ovoj pekarni. Zanimljivo, niti jedan njihov proizvod nije se našao na “listi za izbjegavati”.

Pekarna Croatia, Baštijanova

Ako volite burek, ova pekarna pravo je mjesto za vas. Ako je vjerovati našim sugovornicima, njihov burek je točno onakav kakav treba biti – bogat punjenjem, sočan i s dovoljno masnoće.

Kroasani su prihvatljivi, no lisnata peciva treba izbjegavati, savjetuju ovi Zagrepčani. Također navode domaći kruh iz ove pekarne kao vrlo dobar, ako niste ljubitelji isključivo craft kruhova

Pekarna Britanac 2, Frankopanska

Njihova lisnata, kroasani i ostala peciva neće vas razočarati. Svježe i fino, kažu naši “stručnjaci za pekarne”.

Facebook
Facebook

Riječi hvale nemaju za njihov kruh i burek koje je, kako savjetuju, bolje izbjegavati.

 


Komentari