Piletina stvorena za one dane kada ste u strci s vremenom!

Getty Images

Piletina je možda najčešći komad mesa koji se tijekom tjedna nađe u našim tanjurima. Lako se priprema, stalno je dostupna, može se pripremiti na milijun načina, a i nije tajna da je skoro svi volimo. Uz pečenu piletinu s finom hrskavom kožicom, naš je favorit i piletina u finim kremastim umacima. Od glavnih sastojaka za ovo jelo trebat će vam par komada pilećih prsa ili otkoštenih pilećih zabataka, svježi kopar i slatko vrhnje. I tava ili posuda koja ide u pećnicu. Sve ostalo otkrijte u receptu.

Još jedan recept za aromatična pileća prsa svima dobro dođe, zar ne? Ova ukusna piletina gotova za 15 minuta sočna je, jednostavna i kao stvorena za one dane u kojima ste u strci s vremenom.

Ako je vaš izbor piletina na žlicu, imamo i odličan recept za savršeni pileći paprikaš, oduševit će vas okusom.

Sastojci:

500 g filea pilećih prsa (ili otkoštenih pilećih zabataka)
1 žlica maslinova ulja
2 žlice maslaca
1 žlica meda
sol, papar

Za umak od kopra:
1 žlica maslaca
2 režnja češnjaka
150 ml pilećeg temeljca ili vode
200 ml slatkog vrhnja
1 žlica škrobnog brašna
2 žlice limunova soka
1 manji svežanj svježeg kopra

Priprema:

1. Začinite pileća prsa solju i paprom (možete koristiti i otkoštene zabatke) pa ih popržite 2-3 minute sa svih strana u dobro zagrijanoj tavi u kojoj ste otopili maslac te dodali ulje i med. Izvadite meso iz tave i stavite sa strane.

2. U istoj tavi otopite dodatnu žlicu maslaca, dodajte sitno sjeckani češnjak te ga propirjajte oko 1 minute, potom dodajte žličicu škrobnog brašna, slatko vrhnje, sok od limuna i pileći temeljac pa pustite da se krčka oko 4-5 minuta.

3. Kopar nasjeckajte nasitno pa polovicu dodajte u umak i izmiješajte. Vratite piletinu u tavu, podlijte s malo vode po potrebi pa stavite na 20 minuta u prethodno zagrijanu pećnicu na 180 °C.

4. Izvadite iz pećnice, izmiješajte lagano tako da se meso obloži umakom pa pospite ostatkom nascjeckanog kopra i poslužite uz kuhanu rižu ili slani krumpir na maslacu.

Recept preuzet s punkufer.hr.


Komentari