Ovo su namirnice koje nikako NE SMIJETE ZAMRZAVATI!

flickr.com

Već pripremljena hrana, pržena u dubokom ulju ili na roštilju poput krumpirića, pohanog ili povrća te pečenja nakon zamrzavanja više nikada neće biti ista.

Zamrzavanje je vrlo koristan i praktičan način čuvanja hrane koji čuva njihove nutritivne vrijednosti. Postoje neke namirnice koje se nikako ne bi smjele naći u vašem zamrzivaču, piše dnevno.hr.

 1. Hrana koja sadrži velike količine tekućine

Krastavce, rotkvice, lubenicu, naranče nikako ne bi smjeli zamrzavati. Ove su namirnice prepune tekućine koja se tijekom procesa kristalizira i nakon odmrzavanja potpuno mijenja strukturu.

2. Mliječni proizvodi

Iako zamrzavanje jogurta, svježih i polutvrdih sireva neće naštetiti vašem zdravlju, ove namirnice ne bi se trebale naći u vašem zamrzivaču. Vrlo niske temperature utječu na izgled i strukturu mliječnih nakon odleđivanja te će oni, slično kao i kod sočnog voća i povrća, postati vodenaste.

3. Svježa i kuhana jaja

Zamrzavanje jaja može vam stvoriti poprilične probleme, ali i potpuno promijeniti strukturu namirnice. Svježa jaja u ljusci će se rasprsnuti, a zaleđena kuhana jaja će postati gumena. Želite li ipak zamrznuti jaja izvadite ih iz ljuske i spremite ih u zamrzivač u posudice ili vrećice.

4. Pržena i pečena hrana

Već pripremljena hrana, pržena u dubokom ulju ili na roštilju poput krumpirića, pohanog mesa ili povrća te pečenja nakon zamrzavanja više nikada neće biti ista.


Komentari