Ovo su mjesta s najboljim burekom u gradu

Facebook

Masan i s odgovarajućom količinom mesa i luka, vrući burek hrana je koja se ne odbija ni u ranim jutarnjim satima.

Štoviše, nakon noćnih izlazaka, ali i bez ikakava povoda brojanje kalorija kada je burek u pitanju s lakoćom pada u zaborav. Stoga što je toliko omiljen jedno od najčešćih pitanja na koje ćete uvijek dobiti različite odgovore je gdje pojesti najbolji burek.

Upitali smo i Zagrepčane gdje oni najčešće i najradije guštaju u ovom jelu, odgovori su nas itekako iznenadili.

“Dafina” (Ozaljska, blizu parka stara Trešnjevka)…kod njih je sve dobro, a burek pogotovo. Zašto je tako dobar? Jedini koji me i količinom i okusom podsjeća na mamin“, otkrio nam je student Leo. “Pekarna Klas” kod mene na Drvinju.. jer je mesnat, ima dovoljno tijesta i još k tome nemaš žgaravicu i kad ga pojedeš u gluho doba noći”, tvrdi Iva.

“Importane centar” , 10 kuna, ogroman, ima dovoljno mesa , nije masan i nema previše luka , jedini burek koji se može usporediti s mostarskim. I burek je samo od mesa, ostalo su sirnice , krumpiruše itd”, objasnio nam je kroz smijeh Hercegovac Boris.

“Najbolji jela kod sebe u kvartu na Savici jer ima puno mesa i luka. “Pekarnica Savica”, ali traži burek trokut ne motani”, savjetuje Jelena. “Jedan od boljih  je u pekarni Prečko, u šoping centru”, uvjerena je Boba koja savjetuje i pekarnu Perjavica.

“Najbolji burek u Zagrebu jeo sam na Dolcu. To je ono kultno mjesto na terasi skroz na kraju”, objašnjava nam Martin. Mihael pak nigdje u Zagrebu nije pojeo dobar burek. “Sa sirom se mogu pronaći korektni. Ali s mesom nikako. Nemam pojma što trpaju u to, ali svaki put kad ga pojedem umirem od žgaravice i mučnine. Uopće nije bitno gdje”, naveo je.

“Burek s mesom korektan mi je u Dubravici“, ističe Andrea. Oni nešto malo stariji prisjećaju se i nekih drugih vremena. “Nema dobrog bureka od kada je sagrađen novi Autobusni kolodvor. Prije je tamo bilo parkiralište i burek po cijeli dan i noć. Bio je to čuveni gumenjak i najbolji burek ikada“, prisjeća se Mladen.

“Preporučila bih ljubiteljima bureka Merak u Tratinskoj. Ako niste obavezno probajte, to je pravi bosanski burek”, zaključila je Mirna.

Dobar burek očito je stvar ukusa, a odgovor na pitanje gdje je najbolji pokušavati ćemo tražiti sa svakim novim komadom iz pekarnica kojih po našem gradu ima u izobilju.

Slažete li se s ovom listom ili nam možete preporučiti neko drugo mjesto? Rado ćemo provjeriti…

>>>BURNA RASPRAVA URODILA PLODOM! Dobili smo mjesta s najboljim ćevapima u Zagrebu


Komentari