Na ovih pet mjesta u Zagrebu pojest ćete najfinije ribice

FOTO: Pexels

S vremena na vrijeme treba pojesti i nešto laganije, a što je bolje od ribe?

Popričali smo sa Zagrepčanima i upitali ih gdje se u Zagrebu mogu pojesti najbolje ribice. Pogledajte kojih pet mjesta je dospjelo na naš popis.

Mimice

FOTO: Pexels
FOTO: Pexels

Prvo mjesto zauzeo je restoran Mimice. Gotovo svi Zagrepčani znaju za ovo kultno mjesto i tko god proba njihove ribice, preporučit će ih svakome.

“Sve pohvale za Mimice. Tradicija i kvaliteta”, rekla nam je jedna Zagrepčanka.

Kultni restoran smjestio se u Jurišićevoj na broju 21, a u njemu su ručali političari, studenti, mladi i stari, a zajedničko im je jedno: svi se uvijek vraćaju.

Konoba Ponistra

FOTO: Facebook/ Konoba Ponistra
FOTO: Facebook/ Konoba Ponistra

Ova konoba smjestila se na adresi Remetinečka cesta 131 i od vjernih gurmana čuti ćete samo riječi hvale za ovo mjesto. Neki su otišli toliko daleko da su zaključili da im “ćaćine gradele više ne fale otkad su krenuli jesti kod njih”.

U Ponistri se mogu naći samo svježi sastojci, i vode brigu i da su namirnice sezonske.

Osim kvalitetnih sastojaka, u ovoj konobi osjećat ćete se kao kod kuće jer se posebno trude dočarati obiteljsku, opuštenu atmosferu.

Restoran Korkyra

FOTO: Facebook/ Restoran Korkyra
FOTO: Facebook/ Restoran Korkyra

Na Trešnjevci, u Ulici Božidara Adžije 26, smjestio se restoran u kojem je brza hrana nepoznanica. Sve se priprema do najsitnijih detalja, tako da imate vremena uživati u svakom zalogaju.

“Prekrasno mjesto gdje se poslužuje vrhunska hrana od ribe i plodova mora.. Preporučujem

m svakome da svrati i doživi nove gastronomske užitke”, rekao je jedan gost, a drugi se nadovezao: “Ovo mi je najdraži restoran u Zagrebu”.

Konoba Dida

FOTO: Facebook/ Konoba Dida
FOTO: Facebook/ Konoba Dida

Konoba Dida posebno brine za svoje goste pa često organizira i nagradne igre u kojima možete osvojiti fini besplatni ručak. A čak i kad nije besplatno neće otići nezadovoljni od njih već punih trbuščića.

“Jako fina hrana (ribe i morski plodovi svježi i ukusni), vino, ambijent, konobari su ljubazni, vlasnik (?) pomogao oko parkinga.. Čista petica. Za svaku preporuku!“ govori nam zadovoljna gošća.

“Jedan od boljih restorana u ZG,ako ne i najbolji! Svaka čast i samo tako nastavite!” govori druga.

Restoran Agava

FOTO: Facebook/ Restoran Agava
FOTO: Facebook/ Restoran Agava

Na posljednjem, ali ne i manje bitnom mjestu smestila se Agava. Radi se o mediteranskom restoranu na adresi Tkalčićeva 39. Ovdje ćete za riblje delicije ipak morati izdvojiti nešto više novaca, ali ako pitate njihove stalne goste, s tom cijenom dolaze i nevjerojatno kvalitetne namirnice.

Česti gosti su im i stranci koji za njih imaju smo riječi pohvale, a sviđa ima se hrana, ambijent i ugođaj koji ćete malo gdje pronaći.


Komentari