Ovaj ručak u tegli savršen je za sve oni čiji ubrzani ritam ne ostavlja mnogo vremena za kuhanje

FOTO: Pixabay

Zaposleni ste, uvijek u žurbi i jednostavno ne stignete pravilno organizirati obroke u svom pretrpanom rasporedu i pravilno se hraniti?

Svi znamo da je zdrava ishrana veoma važna da bi ste mogli normalno funkcionirati i ostati zdravi. Zato vam donosimo super recepte za brze, jednostavne i nutricionistički kvalitetne obroke.

Zaboravite na pekare i prodavaonice brze hrane, sve što vam je potrebno jesu prazne staklene teglice, svježe povrće i malo mašte.

Jednom tjedno, preporučamo vikendom, posjetite gradske tržnice i nabavite povrće, sir, dresinge, meso, tjesteninu i sve što volite. Svake večeri pripremite jednu staklenu teglicu sa zatvaračem. Poredajte namirnice u tegle tako da prvo stavite dresing, ulje, ocat i začine. Nakon toga ide sir, tjestenina ili meso i tek na vrhu povrće (zelena salata, bosiljak, cvjetača, brokula, rajčica…).

Teglu ne punite sasvim do vrha jer ćete ju, prije no što počnete jesti, prvo protresi kako bi se sve namirnice izmiješale i sjedinile. Za svaki dan u tjednu spremite po jednu. Kada ujutro budete izlazili iz stana i jurili na posao, samo zgrabite jednu teglu i riješili ste si problem oko obroka, a vaše će vam tijelo biti zahvalno.

Pojest ćete zdrav i kvalitetan obrok, uštedjeti novac ne kupujući brzu hranu i riješiti se nervoze zbog neodlučnosti što pojesti.

Tegla caprese

Pesto umak (2 žličice) – na dno
Mozzarela sir
Kuhana tjestenina
Cherry rajčica
Listovi svježeg špinata
Listovi svježeg bosiljka

Tegla s piletinom

Jabučni ocat ili limun ocat (2 žličice) – na dno
Pečena piletina u komadima
Sušena rajčica
Masline
Svejža paprika
Listovi svježega špinata

Tegla grčke salate

Maslinovo ulje (2 žličice) – na dno
Malo crvenoga kula
Masline
Krastavac
Feta sir
rajčica
Listići svježe mente


Komentari