Otkrivena tajna: Isprobajte recept za savršen hambi

Screenshot/Youtube

Naravno, ovaj se recept može prilagoditi vašem ukusu.

Možete staviti rajčicu, papriku, možete bez vrhnja, kiselih krastavaca… Kako god. Ali, ako se potrudite, ovaj će vam obrok biti za polizati prste!

Dosta vam je plastičnih hamburgera koji, dokazano, ni nakon godinu dana ne trunu? Potrudite se i u 20-ak minuta napravit ćete vlastiti hamburger koji će oduševiti sve vaše ukućane, prijatelje ili partnera!

Prvo što vam je činiti je uputiti se u svoju omiljenu mesnicu po pljeskavice. Ako ste sigurni da vaš mesar ima domaće meso, iskoristite tu činjenicu. Uz pljeskavice, trebat će vam:
– hamburger peciva,
– sir
– majoneza,
– kečap
– vrhnje,
– kiseli krastavci (po mogućnosti domaći),
– rikula,
– luk,
– špek.


Pljeskavice raširite na širinu nešto veću od peciva, jer će se skupiti tijekom pečenja. Špek narežite na veće tanke komade. Oboje stavite peći na tavu, sa što manje masnoće.

Sve što vam je potrebno za umak jest majoneza, relish od kiselih krastavca i senf. Uz to, dodajte malo bijelog octa i suhih začina poput češnjaka, luka i crvene paprike u prahu. Pomiješajte sve i vaš domaći umak za hamburgere je spreman. Umakom premažite hambi pecivo.

Kada je meso dobro pečeno, a špek hrskav, stavite ih u pecivo. Na meso stavite sir, a zatim salatu, poklopite gornjim dijelom peciva i – to je to.

 

Komentari

loading...
-->