Otkrivena strogo čuvana tajna McDonaldsa: Popularni burger od sada možete napraviti i kod kuće

foto: srdan vrancic / cropix

Popularni lanac brzom hranom McDonald’s uvijek je bio tajnovit u vezi recepata svojih burgera koji su diljem svijeta prepoznatljivi po jedinstvenom ukusu i aromi.

No, kako su zbog epidemije koronavirusa lanci brze hrane zatvorili svoja vrata, svojim su vjernim kupcima odlučili otkriti jedan od svojih tajnih recepata. Radi se o popularnom McMuffinu, sendviču sa jajima.

Kako biste ga sami napravili, potrebno vam je pecivo engleski muffin, 75 g mljevenog svinjskog mesa, dva jaja, kriška tvrdog sira i jedan krumpir.

Meso začinite soli i paprom, napravite dvije kuglice od njega, a zatim ih lagano spljoštite i napravite pljeskavice. Zagrijte roštilj, pa pecite pljeskavice 6-7 minuta s obje strane.

Krumpir naribajte u posudu, pa dodajte jedno jaje, sol i papar. Na tavi zagrijte ulje pa na njega stavite pripremljenu smjesu, koju ste prethodno oblikovali u pljeskavicu. Pržite s obje strane, sve dok ne postane zlatna i hrskava.

Prije nego krenete pržiti jaje, u tavu postavite modlicu za prženje, kako biste dobili savršen oblik.

Tajna dobrog burgera leži i u redosljedu hrane. Zato prvo premažite maslac na krišku muffina, dodajte tvrdi sir, jaje i meso, pa sve poklopite ostatkom peciva.

Isprženu smjesu s krumpirom servirajte pored glavnog jela, piše The Sun.

Komentari