Otkrijte koja vrsta ćevapa vam najbolje odgovara

Press

Tradicionalno se pripremaju na roštilju, no jednako su ukusni pripremljeni i na grill ili običnoj tavi.

S roštilja, grill tave ili obične – nije važno kako su pripremljeni, važno je samo od kakvog su mesa. Da volimo ćevapčiće, i to od kvalitetnog mesa, pokazuje činjenica kako je PIK u prošloj godini proizveo i prodao čak 46 milijuna ćevapa. Dovoljno da se možemo proglasiti ćevapoljupcima.

Tradicionalno se pripremaju na roštilju, no jednako su ukusni pripremljeni i na grill ili običnoj tavi. Termički se obrađuju bez korištenja ulja oko 10 do 12 minuta na laganoj vatri uz često okretanje sa svih strana. Ova mesna delicija poslužuje se topla uz luk i lepinje, a možete ih servirati i uz krumpir, raznovrsno povrće ili priloge.

Postoji nekoliko vrsta ove mesne poslastice u PIK-ovom Volim roštilj asortimanu. Koja je vama omiljena?

Juneći ćevapčići – za najzahtjevnije gurmane

Juneći ćevapčići napravljeni su od najfinijih komada 100% junećeg mesa uz savršen spoj pažljivo biranih začina, a to ih je vinulo na prvo mjesto kao najprodavanije ćevapčiće u Hrvatskoj. Veće pakiranje od 810 grama najčešći je odabir ljubitelja PIK ćevapčića. Osim velikog pakiranja, za ljubitelje brzog i jednostavnog ručka ili večere za dvoje, tu je manje pakiranje od 360 grama koje je stvoreno za sve prigode.

Kraljevi grilla

Grill ćevapčići (miješani) napravljeni su od najboljih komada mesa svinjetine i junetine, a pomno birani začini čine ih neodoljivo primamljivima i izuzetno sočnima. Ako preferirate brzu i jednostavnu pripremu, savršenu teksturu te zahtijevate zamamni miris i okus, obožavat ćete ovu vrstu ćevapčića koji dolaze u pakiranju od 600 grama.

Slavne Pločice

Razlikuju se od drugih po tome što se u pakiranju od 800 grama ne nalazi pojedini ćevapčić, nego su napravljeni u obliku od četiri spojena ćevapčića u jednu pločicu. Vrlo se lako peku na roštilju pa će oduševiti sve grill početnike, a neće razočarati ni iskusne roštilj majstore.

Ono što slavne pločice čini tako savršenima, osim najfinijih komada mesa svinjetine i junetine, su vrhunski začini koji im daju notu pikantnosti. Osim toga, vrlo ih je teško brojati jednom kada počnete jesti pa si možete dozvoliti i koju pločicu više.

Ćevapčići sa sirom

Ako usporedimo automobile i ćevapčiće, onda su ćevapčići sa sirom isto kao i automobili s dodatnom opremom. Ovdje definitivno vrijedi izreka: ”Tajni sastojak je uvijek sir”. Ljubitelji sira cijenit će ovu sočnu kombinaciju ukusnog svinjskog i junećeg mesa, zanimljivih začina i kremastog sira u pakiranju od 540 grama. Svojim okusom, aromom i sočnosti pružaju jedinstven užitak i zadovoljstvo, a kremasti sir sve to dodatno upotpunjuje.

Ćebasa – za one željne isprobavanja

Ne možete se odlučiti volite li više ćevapčiće ili kobasu? Za vas je Ćebasa! Da, ona stvarno postoji. Ćebasa je ćevapčić u malo drugačijem obliku, spoj ćevapčića i kobase kao originalni hrvatski proizvod. Ovu kombinaciju ćete odabrati ako želite malo začiniti svoj obrok i pokazati da ste spremni isprobati drugačije i posebne okuse.

Bez obzira koju vrstu ćevapčića najviše volite, otkrit ćemo vam tajnu dobrih ćevapčića kako biste ovo ljeto zaista uživali u njima. Ona leži u kvalitetnom mesu. Jednom kada se naviknete na kvalitetno i ukusno meso, ništa drugo nećete prihvatiti. Savjet plus: ako nakon ovog popisa još uvijek niste sigurni kojoj skupini pripadate, najbolje je da isprobate sve vrste Volim roštilj ćevapa.

Dobar tek!


Komentari