Oni su hrvatsko čudo! Svojim proizvodom osvojili su državu, a preporuča se čak i ljudima na kemoterapiji

OPG Trnak&Puntar magareće mlijeko/Facebook

U OPG-u Trnak i Puntar već se sedam godina bave proizvodnjom magarećeg mlijeka. Magaraca su se prihvatili zbog propadanja industrije kravljeg mlijeka, a svoje prve magarce nalazili su od Iloka do Sinja. Danas na njihovoj farmi u Novoj Rači ‘reve’ čak 48 magaraca, a mlijeko dostavljaju po čitavoj Hrvatskoj.

Kada su se tek počeli baviti proizvodnjom i prodajom magarećeg mlijeka, čuli su da jednu litru mogu prodati i po 500 kn. Ipak, njihovo mlijeko od prvoga dana nije se pomaklo s cijene od 200 kn.

“Čuli smo da u Dalmaciji turistima znaju prodati litru i za tisuću kuna, ali naš je cilj uvijek bio da mlijeko bude dostupno onima kojima je najpotrebnije”, rekla nam je Milka Trnak.

Magareće mlijeko po dogovoru dostavljaju diljem čitave Hrvatske, a u Zagrebu su svake subote. Za svoju uspješnu promidžbu najviše zahvaljuju Facebooku i svima koji su ih putem te društvene mreže preporučili ostalima.

Magareće mlijeko smatra se posebno korisnim za djecu koja imaju problema s alergijama i bolestima dišnog sustava, a preporučuje se i za ljude koji se oporavljaju od kemoterapije. Svojim sastavom najsličnije je ljudskom mlijeku, uz samo 0,08% mliječne masti.

Mlijeko iz OPG-a Trnak i Puntar u početku se moglo nabaviti u trgovini zdrave hrane Grga Čvarak, no kako to obično biva u Hrvatskoj, administrativni problemi natjerali su ih da se prebace na sustav dostave.

“Traže nas i u Njemačkoj, ali za to prvo moramo nabaviti ispravne certifikate”, dodala je Milka.

Više o magarećem mlijeku možete naći na njihovoj Facebook stranici.

Komentari