Nov i jednostavan način za pohanje mesa: Manje je masno i kuća ne smrdi!

Ilustracija

U pećnici se mogu napraviti i ćevapi, pljeskavice, hamburgeri… Prednost ovakvog načina je što imate manje posla, kuhinja ostaje čista, a hrana je manje kalorična.

Pohanje hrane u pećnici puno je ugodniji i lakši posao nego na tavi. Kuća ne smrdi toliko, ulje ne leti po cijeloj kuhinji, treba ga manje, a ono što pripremite nije toliko masno. Pohati možete i meso i povrće, a samo se trebate držati nekoliko pravila.

Namirnicu pripremite na uobičajen način, na primjer, meso uvaljajte u brašno, jaja i na kraju u mrvice. Pripremite odmah sve komade koje planirate pohati.

U međuvremenu upalite pećnicu na oko 200 stupnjeva, ovisno što pohate – za meso treba više vremena pa je temperatura malo niža dok povrću ne treba dugo.

U protvan stavite malo ulja, tek toliko da dno bude premazano i stavite ga u vruću pećnicu. Držite kratko, samo da se ulje zagrije pa poslažite komade spremne za pohanje i premažite ih odozgo uljem.

Na pola pečenja preokrenite komade na drugu stranu. Na isti način moguće je ispeći i ćevape, pljeskavice…

Recimo, radite li hamburgere ili pak cheeseburgere, ispecite meso na takav način, na kraju po njemu posložite listiće sira, a prerezano pecivo posložite tako da se jednim dijelom drži za rub mesa, a drugim za rub protvana. Tako će se zagrijati i postati mrvicu hrskavo.

 


Komentari