NIKADA NE BISTE POGODILI: Ovo je najzdravije povrće na svijetu!

Ilustracija

Zdravo i svježe povrće teško se može pronaći uvijek u trenutku kada nam se prohtije ova vrsta hrane, no zato postoji alternativa za to, koju možete uzgajati i u udobnosti svojeg doma.

Radi se o super zdravim klicama, koje osim što se mogu uzgajati cijele godine, mogu se i brati cijele godine. Klice su uvijek pune vitalnosti i životne snage. Za klice su gubitak vitalnih tvari strane riječi, pa su sukladno tome najzdravija namirnica koju bi svatko trebao konzumirati.

Čiste krv te nam daju energiju

Klice su prave vitaminsko – mineralne bombe. Bogate su vitaminima A, kao i onima B skupine, zatim vitaminima C, E i K, te mineralima kalcijem, magnezijem, željezom i cinkom. Ne sadrže toksine ni kolesterol, a imaju samo malo kalorija. Iznimno su bogate enzimima, vlaknima i proteinima koji se brzo pretvaraju u energiju.

Ako klice ostavimo da  rastu na svjetlu, sadržavat će klorofil koji se ponaša kao čistač krvi. Učestalim konzumiranjem klica štitimo se od zračenja i toksičnih kemikalija. Klice su bogate i antioksidansima, a klice brokule posebno se izdvajaju kao snažno oružje protiv degenerativnih bolesti.


Komentari