NEODOLJIVE: Domaće tortilje s piletinom i paprikom su za prste polizati

Foto: Pixabay

Jeste li ikada kupili gotove tortilje i zatim ih imali previše ili premalo tijekom pripreme ručka? To je najlakše spriječiti tako da pripremite domaće tortilje. Dizano tijesto i slasni umak od piletine i paprike tjerat će vas da poželite još.

Sastojci:

3 šalice glatkog brašna
2 šalice oštrog brašna
jedan svježi kvasac
šalica ulja
1.5 žličica soli
1.5 šalica kipuće vode
pola šalice toplog mlijeka
žličica šećera
400 g pilećih prsa
2 ljubičasta luka
2 paprike babure
zelena salata
jogurt
češnjak
vegeta, sol, papar

Priprema:

  1. Za tortilje, pomiješati sve suhe sastojke u jednoj posudi pa im postepeno dodati kvasac otopljen u mlijeku sa šećerom, ulje i vrelu vodu. Miksati mikserom sa spiralama dok se ne dobije kompaktna masa koja se odvaja od stjenki posude.
  2. Tijesto prebaciti na radnu površinu i mijesiti rukama dok ne postane potpuno glatko. Pokriti ga i pustiti da se diže.
  3. Pržiti meso narezano na sitne trakice, prethodno posoljeno i popapreno. Kada je na pola pečeno dodati sjeckan luk i papriku. Pržiti dok ne pusti vodu i miješati dok tekućina ne ispari. Dodati začine, promiješati i kratko propirjati.
  4. Uzdignuto tijesto podijeliti na dva dijela a svaki dio na 10 loptica. Svaku lopticu uvaljati u tanjuru s brašnom pa rastanjiti valjkom što tanje u okrugli mlinac veličine tavice. Uz pomoć valjka za tijesto prebaciti palačinku na zagrijanu teflonsku tavicu bez dodanog ulja.
  5. Pečene tortilje puniti nadjevom uz dodatak sitno rezane zelene salate ili kupusa i umaka od jogurta (pomiješati jogurt i 1 režanj češnjaka) ili pak ajvara ili nekog drugog dodatka po želji.


Komentari