NEIZOSTAVNI PURGERSKI KLASIK: Napravite zagrebački odrezak

Ilustracija: Pixabay

Zagrebački odrezak neizostavno je jelo koje obožava cijela obitelj i klasik koji je uvijek pun pogodak. Kako biste u njemu uživali ove nedjelje, donosimo vam recept kako napraviti savršeni zagrebački odrezak.

Sastojci:

4 teleća odreska (veća)
4 kriške kuhane šunke
4 kriške sira (gouda ili trapist)
sol, papar
Za paniranje:
brašno
2 jaja
krušne mrvice
ulje

Priprema:

Odreske dobro istucite i stanjite uz pomoć glatke strane bata za meso. Tucite ih preko plastične folije ili ih smjestite u vrećicu za zamrzavanje. Posolite ih i popaprite.

Zatim na polovicu odreska smjestite krišku kuhane šunke pa na nju krišku sira. Količinu sira možete i udvostručiti u odnosu na šunku, ali nemojte pretjerivati.

Odrezak preklopite, a rub dobro pritisnite prstima ili nježno, batom za meso.

Svaki odrezak uvaljajte prvo u brašno, zatim u razmućena jaja (možete u njih dodati dvije žlice hladne vode) pa u krušne mrvice. Ako radite prvi put i brinete se da će vam se odresci “otvoriti”, a punjenje iscuriti, možete rubove mesa pričvrstiti i čačkalicama.

Zagrijte ulje (ili koristite pola ulje, a pola maslac) i pržite odreske po nekoliko minuta sa svake strane, dok korica ne bude lijepe zlatne boje. Pržite na laganoj ili srednje jakoj vatri, ali svakako nemojte na prejakoj.

Kada su gotovi, odreske pokapajte limunovim sokom i poslužite uz rizi-bizi ili pomfrit.

Nemojte zaboraviti i zelenu salatu.


Komentari