Nedjelja je savršen dan za cheesecake: Evo par trikova uz koje će vam uvijek uspjeti savršeno!

Kada birate kalup u kojem ćete raditi tortu od sira, uzmite onaj kojemu se odvajaju stranice. Krema, kao i podloga od keksa su krhki, a na ovaj način ćete tortu izvaditi iz kalupa bez straha od pucanja.

Sastojke izvadite iz hladnjaka sat vremena prije pripreme. Bolje će se povezati kada su sobne temperature. Kada tortu izvadite iz pećnice, neka se ohladi prije nego je stavljate u hladnjak.

Ako preskočite ovaj važan korak, neće se stisnuti u sredini i mogla bi popucati, a na vrhu će se stvoriti ljepljivi sloj zbog sudara vruće torte s hladnim zrakom.

Torta treba biti drhtava kad je izvadite iz pećnice i neka vas to ne zabrinjava. Stvrdnut će se u procesu hlađenja i krema će dobiti savršenu pahuljastu teksturu.

Donosimo vam recept za klasični pečeni cheesecake za koji vam ne trebaju skupi sastojci ni puno vremena.

Sastojci:

100 g keksa
50 g maslaca
1 vanilin šećer
500 g svježeg sira
2 jaja
100 g šećera
žlica ruma
1 kiselo vrhnje

Priprema:

Smrvite kekse s valjkom za tijesto, pa pomiješajte s rastopljenim maslacem i vanilin šećerom. Stavite u kalup za tortu promjera 24 cm i pecite na 180 stupnjeva 5 minuta. Izvadite iz pećnice da se ohladi dok radite kremu od sira.

Sir, jaja, rum i pola količine šećera izmiksajte i prelijete preko podloge od keksa. Pecite u pećnici 20 minuta. Ta to vrijeme dobro izmiješajte kiselo vrhnje s preostalom količinom šećera.

Ugasite pećnicu, preko kreme od sira prelijte mješavinu kiselog vhrnja i šećera, lagano poravnajte gumenom lopaticom pa vratite u ugašenu pećnicu na 5 minuta.

Pečenu tortu ostavite da se ohladi na sobnoj temperaturi i stavite u hladnjak da se stegne preko noći.


Komentari