NE BACAJTE KORU LIMUNA! Zamrznite je i evo što će se dogoditi

flickr.com

Ovaj jednostavan trik će svakom jelu koje pripremite dat će poseban štih, a u isto vrijeme raditi genijalnu stvar za svoje zdravlje! 

Kada jedete limun, većinu bacite, sok se najčešće iscijedi, koricu možda upotrijebite za kolače. Međutim, tako zapravo ne iskorištavate ono najbolje u ovoj zdravoj namirnici. Sama kora limuna sadrži od pet do 10 puta više vitamina od samoga soka, piše jolie.hr.

Pitate se kako iskoristiti cijeli limun? Rješenje je da ga zamrznete! Kora limuna je inače gorka i nije ju lako konzumirati u jelima, ali na ovaj način okus je potpuno drugačiji. Postupak je jednostavan, uzmite limun (pripazite da nije tretiran pesticidima koji se najviše zadržavaju u kori), dobro ga operite i stavite ga u zamrzivač – cijeli ili ga izrežite na komade. Kada se u potpunosti zaledi, izvadite ga i naribajte u najdraža jela.

[box type=”shadow” align=”” class=”” width=””]Zdravstvene prednosti limuna svakako su brojne, oslobađa tijelo od toksina, ima antibakterijski učinak, regulira krvni tlak, djeluje kao antidepresiv, i to su samo neki benefiti ove lako dostupne voćke.[/box]


Komentari